HOĆEMO DA ŽIVIMO I STVARAMO U SRBIJI: Mladi iz studentskih domova zapalili BAKLJE, pa poslali JAKU PORUKU! (VIDEO)
Studenti veličanstveno obeležavaju Dan državnosti Republike Srbije, Foto: printscreen/kurir.rs

AKADEMCI POSLALI JASNU PORUKU ZA OBELEŽAVANJE DANA DRŽAVNOSTI

HOĆEMO DA ŽIVIMO I STVARAMO U SRBIJI: Mladi iz studentskih domova zapalili BAKLJE, pa poslali JAKU PORUKU! (VIDEO)


Ova akcije potekla je od učesnika najvećeg omladinskog foruma u regionu "Forum Vlasina"

Objavljeno:

Ova akcije potekla je od učesnika najvećeg omladinskog foruma u regionu "Forum Vlasina". Studenti ističu da je obeležavanje Dana državnosti normalna stvar i pozivaju svoje kolege i sugrađane da slede njihov primer

Uz himnu Srbije "Bože pravde" i veličanstvenu bakljadu, sa visoko podignutim i raširenim srpskim zastavama, studenti Univerziteta u Beogradu sa svojim kolegama iz drugih gradova, veličanstveno obeležavaju Dan državnosti Republike Srbije.

Akcija studenata počela je ranije danas isticanjem srpskih zastava na balkonima studentskih domova širom Srbije.

Ova akcije potekla je od učesnika najvećeg omladinskog foruma u regionu "Forum Vlasina". Studenti ističu da je obeležavanje Dana državnosti normalna stvar i pozivaju svoje kolege i sugrađane da slede njihov primer.

Akcija se organizuje u nekoliko studentskih domova, a najaktivniji su studenti iz Studentskog grada i doma "4. april".

foto: printscreen/kurir.rs

Ovom akcijom hoćemo da pošaljemo jasnu poruku da mi mladi želimo da ostanemo u Srbiji i da rezervnu državu nemamo. Hoćemo da stvaramo, radimo i živimo u Srbiji. Svi koji razmišljaju u pravcu urušavanja institucija kao i kulturnom degradiranju srpskog identiteta jasno kažemo STOP! Studenti su budućnost Srbije i naše vreme tek dolazi - ističe Dušan Petković student Šumarskog fakulteta u Beogradu.

Cilj akcije bio je da se kod studenata podigne svest o očuvanju nacionalnog i kulturnog identiteta kroz isticanje državnih simbola Republike Srbije. Studenti su organizovali i radionicu na temu "Sretenje kao značajan dan u istoriji Srbije".

Studentski trg
Studentski trg foto: Privatna arhiva/kurir.rs

- Tema ove radionice je motivisala mnogobrojne studente da se samoinicijativno organizuju i istaknu nacionalna obeležja u mnogim studentskim domovima u Srbiji - kaže Nikola Vasiljević, student Visoke škole elektrotehnike i računarstva strukovnih studija u Beogradu.

Ovom akcijom studenti žele da podstaknu i motivišu svoje kolege, sugrađane kao i državne organe Republike Srbije da se uključe u akciju praznovanja Dana državnosti isticanjem nacionalnih simbola Srbije.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.