KOJE GRUPE IZAZIVAJU NAJVEĆI BES U SRBIJI? Milena Vasić o ljudskim pravima koja pripadaju svim ljudima (VIDEO)
O borbi za prava najugroženijih, koja unapređuje prava svih nas, govorila je Milena Vasić iz YUCOM - a, Foto: Printscreen / Youtube / Institut za evropske poslove

budimo ljudi

KOJE GRUPE IZAZIVAJU NAJVEĆI BES U SRBIJI? Milena Vasić o ljudskim pravima koja pripadaju svim ljudima (VIDEO)

Ljudska prava su prava koja pripadaju svim ljudima, samo zato što su ljudi, bez obzira na njihovu vesrku, rasnu ili seksualnu orjentaciju.

Objavljeno:

Čija prava se najviše krše u Srbiji? Koje grupe izazivaju najveći bes u Srbiji?

Pretpostavljamo da i sami nagađate ko je u pitanju, ali podsetićemo vas. U pitanju su Romi, migranti LGBT osobe i branitelji i braniteljke ljudskih prava.

O ljudskim pravim i kršenju istih, smo svedoci svakodnevno. Dokumentarni film Instituta za evropske poslove o braniocima i braniteljkama ljudskih prava izrađen uz podršku Evropske unije, u saradnji sa organizacijom Civil Rights Defenders i u produkciji VICE Srbija, govori o tome kako se građani ophode prema pomenutim grupama i kako oni te napade, bilo fizičke bilo verbalne, doživljavaju.

O borbi za prava najugroženijih, koja unapređuje prava svih nas, govorila je Milena Vasić iz YUCOM - a.

Ona podseća da su ljudska prava, prava koja pripadaju svim ljudima, samo zato što su ljudi, bez obzira na njihovu vesrku, rasnu ili seksualnu orjentaciju.

Vasić dalje navodi da se borbom za ljudska prava, nevezano za to o kojoj se grupi radi, zapravo zalaže za bolje društvo, što kao krajnji cilj treba da ima da svim građanima bude bolje.

Pogledajte video:

BONUS VIDEO: ESPRESO INTERVJU: Gideon Grajf

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.