SMETOVI I PO 2 METRA PARALIŠU PUTEVE SRBIJE: Na ovoj deonici je saobraćaj POTPUNO OBUSTAVLJEN
Sneg u Sjenici zavejao seoske puteve, čiste se samo putevi za hitne situacije, Foto: Public

MEĆAVA

SMETOVI I PO 2 METRA PARALIŠU PUTEVE SRBIJE: Na ovoj deonici je saobraćaj POTPUNO OBUSTAVLJEN

Sneg u Sjenici zavejao seoske puteve, čiste se samo putevi za hitne situacije

Objavljeno:

Jak severni vetar stvara nanose visine preko dva metra, pa je potpuno obustavljen saobraćaj od Brzeća do turističkog centra Sunčani vrhovi.

Na kopaoničkom prevoju Jaram nema više zavejanih vozila, ali već satima besni mećava.

Na punktu Srebrnac dežura desetočlana ekipa "Kruševac-puta" koja održava ovaj putni pravac. Tokom noći, zbog lošeg vremena, neće više čistiti put.

Šef smene "Kruševac puta" na Srebrncu Tomislav Grujić rekao je ranije da je mnogo vozila bez zimske opreme.

"Angažovali smo i ekipu van plana zimske službe nadamo se da ćemo ubrzo nešto da osposobimo", rekao je Grujić i dodao da je prvi put ove godine da takav vetar duva.

Policija je povremeno danas u Brzeći otvarala put, ali je potpuno blokiran za saobraćaj od 17 časova i preusmerava se na put od Jošaničke banje.

Vetar na Kopaoniku duva brzinom 14 metara u sekundi, temperatura iznosi minus devet stepeni, a sneg je visine 110 centimetara.

Sneg u Sjenici zavejao seoske puteve, čiste se samo putevi za hitne situacije

Sneg koji je tokom noći padao na području Sjenice zavejao je većinu puteva ka selima u tom delu Pešterske visoravni, a jaki udari vetra otežavaju rad mašina za njihovo čišćenje.

Direktor preduzeća "Sjenica" zaduženog za zimsko održavanje puteva Rasim Jahić rekao je za radio Sto plus da se trenutno čiste putevi samo u hitnim situacijama, kada je potrebno prevesti bolesnike do bolnice.

"Naše mašine su na terenu, čistimo onoliko koliko možemo, ali je uspeh zanemarljiv jer vetar sve ono što očistimo poništi za pola sata i sneg ponovo sve zaveje. Očekujemo da se poboljšaju vremenski uslovi i stane vetar, tada sve puteve možemo očistiti za dva dana", izjavio je Jahić.

Saobraćaj na gradskom području Sjenice se odvija otežano, ulice su prohodne, visina snežnog pokrivača je dvadesetak centimetara i duva vetar brzinom od 15 metara u sekundi.

BONUS VIDEO:

SEIDA IZ PRIJEPOLJA NAJLEPŠA ŽENA U NEMAČKOJ: Grof joj je poklonio prsten od 3.000 evra, a sada juriša na tron!

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.