SLUČAJ BAKE IZ VRANJA RASPLAKAO JE SRBIJU: Ovaj deka doživeo je njenu sudbinu, deca ga neće, A ON NEMA GDE
Potreba za njegovim lečenjem, kažu doktori, realno je prestala pre više od mesec dana, ali on je i dalje njihova briga, jer nema gde da ode!, Foto: Nebojša Mandić

TUŽNO

SLUČAJ BAKE IZ VRANJA RASPLAKAO JE SRBIJU: Ovaj deka doživeo je njenu sudbinu, deca ga neće, A ON NEMA GDE

Potreba za njegovim lečenjem, kažu doktori, realno je prestala pre više od mesec dana, ali on je i dalje njihova briga, jer nema gde da ode

Objavljeno: 12.02.2019. 16:17h

Muškarac star 63 godine, koji je nekoliko meseci proveo na lečenju u vranjskom Zdrastvenom centru, privremeno je smešten u Prihvatnu stanicu za stare i napuštene u ovom gradu, jer čak nijedno od njegovo petoro dece ne želi da preuzme brigu o ocu.

Sredovečni Vranjanac najpre je lečen na Internom odeljenju, a zatim na Infektivnom. Potreba za njegovim lečenjem, kažu doktori, realno je prestala pre više od mesec dana, ali on je i dalje njihova briga, jer nema gde da ode, pišu Novosti.

- Pacijent je medicinski zbrinut i mi smo bili u obavezi da obavestimo socijalne službe. On nema zdrastvenu knjižicu, kao ni stalnu adresu boravka u Vranju - kažu u vranjskom Zdrastvenom centru.

Direktorka Centra za socijalni rad u Vranju Dragana Arsić kaže, da su njihove službe obavile razgovore sa članovima porodice ovog pacijenta, prenose "Novosti".

- Mi smo razgovarali sa njegovom decom, ali su ona odbila da brinu o ocu, zbog čega su protiv njih, po zakonskom postupku, podnete krivične prijave - kaže Arsićeva.

- Sve smo uradili kako bi pacijent iz bolničkih uslova bio smešten u ustanovu socijalne zaštite - kažu.

Ivana Tasić, direktorka Centra za pružanje usluga socijalne zaštite, objašnjava da kada se utvrdi da je pacijent zdrav, onda se smešta u ovu ustanovu, što je juče učinjeno sa ovim čovekom, koji je, kako prenose "Novosti", poreklom Vranjanac, ali je jedan period života proveo u Sokobanji.

- Nažalost, ovo nije usamljen slučaj. Mi se trudimo da ljudima koji su kod nas smešteni pružimo uslove kakve bi imali u svom domu. Problem je, međutim, što većina njih jako pati za svojom decom - objašnjava Tasićeva.

Sličan slučaj potresao Vranje prošle godine...

U novembru prošle godine, Vranje je potresla priča o slepoj i nepokretnoj baki, staroj 87 godina, koju takođe niko nije želeo da uzme iz bolnice iako je majka šestoro dece. Ona se i danas nalazi u Prihvatnom centru u Vranju.

BONUS VIDEO:

ČETNIČKOG MLADOG KAPETANA UBI BANDA PARTIZANA! Šešelj i sveštenik pevaju pesmu DRAŽINA DVA MOMKA, sve gori u Zemunu!

(Espreso.rs / Večernje novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media