Vakcinisati dete ili ne? Evo zašto ih (ne) treba pelcovati! (FOTO)

kazna je 150.000 dinara

Vakcinisati dete ili ne? Evo zašto ih (ne) treba pelcovati! (FOTO)

I jedni i drugi žele svojoj deci najbolje, ali su im mišljenja o vakcinama nepomirljiva
Objavljeno: 18:00h

Jedni viču "rizično je", drugi tvrde "neizbežno je". I jedni i drugi navode listu razloga "za" i "protiv". I jedni i drugi žele svojoj deci najbolje, ali su im mišljenja o vakcinama nepomirljiva. Kazne do 150.000 dinara za roditelje koji ne budu vakcinisali decu Priča o vakcinama je već mesecima je top tema u Srbiji. Onih koji smatraju da je pelcovanje korisno jeste više, ali su njegovi protivnici uočljiviji. Polemišu na društvenim mrežama, navode primere kada je "pošlo po zlu", protestuju na ulicama.

Umesto da edukuje, država odlučila da "neposlušne" udari po džepu. Tako će roditelji ili staratelji koji ne budu vakcinisali svoju decu morati da plate kaznu od 30.000 do 150.000 dinara.... A deca? Ona će i dalje ostati nevakcinisana, jer roditelje niko ne može primorati na to! Andrej Fajgelj preti ombudsmanu: Jankoviću, ako mi oduzmeš decu, ubiću te! (VIDEO) Posle donošenja zakona, Andrej Fajgelj, profesor na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu i jedan od osnivača Treće Srbije, koji je zagovornik slobodnog izbora i koji je priznao da je svo četvoro njegove dece vakcinisano, na Tviteru je pretnju smrću zaštitniku građana Saši Jankoviću...

On nije jedini koji se pobunio protiv vakcinacije.

" Купите вакцину сами и донесите је у леду, јер за две недеље стижу вакцине из Индије, а то не желите свом детету, веруј...

Posted by Jelena Macic on недеља 28. фебруар 2016.

Iako su istraživanja pokazala da su vakcine bezbedne, nekim roditeljima je veoma teško promeniti mišljenje. Glavni argument pokreta protiv vakcina jeste da MMR vakcina izazivaju autizam kod dece. Stručnjaci odbacuju te navode i kažu da je tako nešto moguće samo u veoma retkim slučajevima. Pokret protivnika vakcina ponekad zaliči na pristalice teorija zavere, jer na svojim sajtovima "razotkrivaju istinu" i "zaveru farmaceutske mafije". Oni tvrde da je vakcinisanje deteta jednako stavljanju njegove glave na panj! Tekst dokorke Jelene Stojković izazvao je veliku polemiku na društvenim mrežama. Ovaj lekar tvrdi da svaka majka treba da brani svoje dete od teške bolesti od koje može da oboli posle vakcinacije. - Sedite u SVOJOJ kući sa SVOJOM decom koju npr. niste vakcinisali, jer ste SVOJOM glavom razmislili, pročitali, obavestili se, neki od nas i završili Medicinski fakultet i istom tom SVOJOM glavom odlučili da je za VAŠE dete bolje da se ne vakciniše, jer ste procenili da rizik od vakcinacije prevazilazi njene eventualne dobrobiti i spremni ste da se nosite sa rizicima boginja i zauški pre nego autizma, alergija, autoimunih bolesti, Gilijan-Bareovog sindroma, artritisa i ostalih stvari za koje ste videli SOPSTVENIM očima da su popisane na listi neželjenih efekata na pakovanju vakcina, a za koje, ako se dese, NIKO nije odgovoran - napisala je doktorka, a ceo tekst u potpunosti možete pročitati OVDE. Prodavala otrovni izbeljivač kao svemogući lek: Policija upala u stan Srpkinje, najvećeg protivnika vakcinisanja dece! (FOTO) I dok protivnici vakcinacije žustro bore na društvenim mrežama, pristalice vakcinacije na Fejsbuku šeruju ovu sliku.

Share-ujte... da edukujemo ove samoprozvane specijaliste

Prikazana je umanjena stopa smrtnosti od pojedinih bolesti, od kada se deca vakcinišu. Oni koji se zalažu za vakcinaciju dece tvrde da je njena dugogodišnja zastupljenost pokazatelj njene efikasnosti. Stručnjaci naglašavaju da je njena velika prednost to što jednim ubodom decu štiti od zaraznih bolesti difterije, tetanusa, velikog kašlja, meningitisa i dečje paralize, i da to roditeljima mora da bude najbitnije. Konačna odluka je na vama. Da li ste vakcinisali svoje dete i ako niste, da li to planirate da učinite? Ako pak ne želite, napišite nam u komentarima zašto ste protiv. (Suzana Trajković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.