PROTESTNA VOŽNJA CENTROM! Kombi prevoznici nezadovoljni izmenama zakona
Kolona kombija kenula je sa Novog Beograda do Vlade Srbije pa nazad!, Foto: Beta / Branislav Božić

NEZADOVOLJNI IZMENAMA ZAKONA

PROTESTNA VOŽNJA CENTROM! Kombi prevoznici nezadovoljni izmenama zakona

Kolona kombija krenula je sa Novog Beograda od Arene, preko Brankovog mosta do zgrade Vlade Srbije u Nemanjinoj, a potom Ulicom kralja Milana ponovo do Brakovog mosta nazad na Novi Beograd

Objavljeno:

Udruženje kombi prevoznika organizovalo je danas oko 13 sati protestnu vožnju centralnim gradskim ulicama, jer su "nezadovoljni izmenama Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju po kojem mogu da posluju samo su im vozila mlađa od pet godina sa digitalnim tehografom, a vozači dozvole sa D1 kategorijama".

Kolona kombija krenula je sa Novog Beograda od Arene, preko Brankovog mosta do zgrade Vlade Srbije u Nemanjinoj, a potom Ulicom kralja Milana ponovo do Brakovog mosta nazad na Novi Beograd, prenosi Blic.

Iz Udruženja kombi prevoz putnika navode da većina od 1.000 preduzetnika ne mogu da ispune zahteve stavljene pred njih izmenama Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju.

Izmenama zakona predviđa se da oni ubuduće budu deo limo servisa, te da kombiji sa sedam ili osam putničkih mesta moraju imati tahograf i ne mogu biti stariji od pet godina.

Protest prevoznika najavljen je još krajem prošle godine, jedan je već održan pre tri dana, a organizatori navode da neće odustati od protestnih vožnji sve dok neko u Ministarstvu saobraćaja ne bude saslušao njihove predloge.

- Ne mora po našem da bude, ali da se čuje naša reč, da uredimo sistem da svima bude dobro - kaže Ilija Džikić iz Udruženja kombi prevoz putnika Srbije.

BONUS VIDEO:

SPREMNI SMO ZA VOJVODINU: Fudbaler Zvezde Veljko Simić posle meča sa Mariborom (KURIR TV)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.