ZAVRŠENA NOVA FABRIKA VODE, KREĆU ISPITIVANJA: Užičani u narednih deset dana bez pijaće vode
Čuvajte zalihe!, Foto: Shutterstock

OBEZBEDITE ZALIHE

ZAVRŠENA NOVA FABRIKA VODE, KREĆU ISPITIVANJA: Užičani u narednih deset dana bez pijaće vode

Građani Užica dobili su juče obaveštenje da će zbog puštanja vode sa Vrutaka u vodovodnu mrežu, počev od 10. februara od 24 sata, voda sa gradske vodovodne mreže u narednih desetak dana biti samo za ličnu higijenu i sanitarne potrebe a da će se građani za to vreme, vodom za piće snabdevati iz cisterni ili flaširanom vodom

Objavljeno:

Posle punih pet godina, voda iz jezera Vrutci biće od ponedeljka 11. februara ponovo puštena u vodovodnu mrežu Užica, ali, neće biti odmah upotrebljiva za piće i spremanje hrane.

Posle zagađenja jezera Vrutci, početkom 2014. godine, Užice je proteklih pet godina vodu dobijalo sa Sušičkih vrela, a posle završetka dograđenog dela fabrike vode gde će voda biti dodatno prerađivana, Užice se vraća na snabdevanje vodom sa Vrutaka.

Građani Užica dobili su juče obaveštenje da će zbog puštanja vode sa Vrutaka u vodovodnu mrežu, počev od 10. februara od 24 sata, voda sa gradske vodovodne mreže u narednih desetak dana biti samo za ličnu higijenu i sanitarne potrebe a da će se građani za to vreme, vodom za piće snabdevati iz cisterni ili flaširanom vodom.

- Ovakav režim snabdevanja će trajati dok se ne izvrše zakonom propisane tri uzastopne analize prerađene vode u vodovodnoj mreži i ne dobiju rezultati koji omogućavaju proglašenje ove vode ispravnom za piće i spremanje hrane. Očekujemo da će se uslovi za to steći najkasnije do 20. feburara i da će tada prestati potreba za korišćenjem cisterni i flaširane vode - stoji u saopštenju JKP Vodovod i gradskih vlasti.

IZ "Vodovoda" su preporučili građanima da u nedelju, 10. februara do 24. sata iz vodovodne mreže obezbede zalihe vode za piće i pripremanje hrane, a da se nakon toga vodom za ove potrebe snabdevaju iz cisternu.

Gradske vlasti i JKP "Vodovod" zamolili su građane za razumevanje i strpljenje jer je, kako je objašnjeno, ovo najsigurniji i najbezbedniji način da grad pređe na redovno snabdevanje vodom sa jezera Vrutci.

Pored ovog, objavljen je i plan snabdevanja građana vodom za piće iz cisterni i flaširanom vodom.

Voda iz Vrutaka ponovo je u gradskoj vodovodnoj mreži pošto su završeni radovi na novom delu fabrike vode čime je grad, kako je objašnjeno, dobio novo, stabilno i pouzdano postrojnje za preradu vode sa novim tehnološkim linijama. U novo postrojenje Vlada SRbije uložila je 650 miliona dinara, Grad Užice 80 miliona a JKP "Vodovod" 50 miliona dinara.

BONUS VIDEO:

SVI VRIŠTALI KAD SU UGLEDALI LUKASA! Pevač napravio haos: Fanovi u transu! (KURIR TV)

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.