Putevi Srbije odbili da dostave snimke udesa s nadzornih kamera kod Doljevca, kad se Babić zakucao u ženu!
Mesto nesreće, Foto: Marina Lopičić, Kurir

ne žele

Putevi Srbije odbili da dostave snimke udesa s nadzornih kamera kod Doljevca, kad se Babić zakucao u ženu!

N1 je ponovo tražio od "Puteva Srbije" dostavljanje snimaka sa svih nadzornih kamera koje su navedenog datuma radile na naplatnoj stanici kod Doljevca

Objavljeno:

"Putevi Srbije" odbili su da redakciji N1 dostave snimke udesa sa nadzornih kamera kod Doljevca, kada je vozač direktora Koridora Srbije Zorana Babića usmrtio jednu ženu.

U odgovoru na zahtev koji smo po Zakonu o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja poslali tom preduzeću istog dana kada je do tragedije došlo, u "Putevima" kažu da se snimak već pojavio.

"Organ vlasti ne mora tražiocu omogućiti ostvarivanje prava na pristup informacijama od javnog značaja ako se radi o informaciji koja je već objavljena i dostupna u zemlji ili na internetu", navode u "Putevima Srbije".

Podsetimo, na internetu se jeste pojavio snimak sa jedne nadzorne kamere na kom se vidi incident, ali ne i ostali faktori koji su doveli do udesa, te bi kompletna slika mogla biti poznata tek objavljivanjem snimaka sa ostalih nadzornih kamera.

N1 je ponovo tražio od "Puteva Srbije" dostavljanje snimaka sa svih nadzornih kamera koje su navedenog datuma radile na naplatnoj stanici kod Doljevca.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.