GSP RASPISAO TENDER ZA KUPOVINU AUTOBUSA, HRVATI IZDOMINIRALI S PONUDOM: Ipak, nisu dobili posao...
Gradski prevoznik je novembra 2018. raspisao konkurs u kojem navodi da želi da kupi dva turistička vozila, Foto: Marina Lopičić

SAZNAJTE RAZLOG

GSP RASPISAO TENDER ZA KUPOVINU AUTOBUSA, HRVATI IZDOMINIRALI S PONUDOM: Ipak, nisu dobili posao...

Kao razlog, u zvaničnoj dokumentaciji navodi se da vozila ne ispunjavaju propisane dimenzije, pogonsku liniju, veličinu preumatika...

Objavljeno:

Ugovor o kupovini dva turistička autobusa, za šta je GSP raspisao tender krajem prošle godine, dodeljen je novosadskom preduzeću "Autobus", iako je hrvatska firma kao drugi ponuđač na konkursu, izložila nižu svotu novca za realizaciju posla, piše Blic.

Gradski prevoznik je novembra 2018. raspisao konkurs u kojem navodi da želi da kupi dva turistička vozila sa 55 mesta za sedenje i dvoje vrata, a rok za podnošenje ponuda bio je 24. decembar. Mesec dana kasnije iz javnog preduzeća je stigla odluka o dodeli ugovora Novosađanima, a vrednost nabavke procenjuje se na 62 miliona dinara bez PDV-a.

Međutim, prvobitna ponuda firme koja je pobedila na konkursu bila je 59,25 miliona dinara za dva autobusa, odnosno 71,1 milion ukoliko se uračunaju i propratni troškovi (dijagnostički uređaji, radionička oprema i specijalni alati).

Drugi, ujedno i jedini preostali ponuđač na tenderu bio je hrvatski "Remont Eraković" iz Klisa (blizu Splita) koji je izložio znatno jeftiniji predlog - autobusi bi u "osnovnoj varijanti" koštali skoro 49,5 miliona, a u "dopunjenoj" nešto više od 59.3 miliona dinara. Uprkos tome, GSP je kao naručilac odbio ovu ponudu.

Kao razlog, u zvaničnoj dokumentaciji navodi se da vozila ne ispunjavaju propisane dimenzije, pogonsku liniju, veličinu preumatika i prtljažnika, snagu klima uređaja i grejanja, potom unutršnju opremu, broj sedišta putnika, kao i kapacitete razervoara.

Uz to, dodaje se, firma niije dostavila čitav niz neophodnih papira - finansijski izveštaj na osnovu kojeg će se utvrditi poslovni prihod za poslednje tri obračunske godine, potom vlasnički list ili ugovor o zakupu poslovnog prostora... Takođe, naručilac je utvrdio da se na dnu nekoliko obrazaca nalazi pečat ovog privrednog društva, ali ne i potpis ovlašćenog lica.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.