MINISTARSTVO OSUDILO PRETNJE TELEVIZIJI N1: Dijalog pesnicama i PRIMENA SILE su odavno za nama
Gajović: Nadležni državni organi moraju da reaguju, Foto: Printskrin / Tv Pink

ODGOVOR

MINISTARSTVO OSUDILO PRETNJE TELEVIZIJI N1: Dijalog pesnicama i PRIMENA SILE su odavno za nama

Ovim putem pozivamo nadležne državne organe da reaguju i da pronađu lica koja bi na ovaj način da dele "pravdu"

Objavljeno:

Zaposleni na N1 dobili su pismo sa pretnjama smrću njima i njihovim porodicima zbog, kako navodi ta regionalna televizija, izveštavanja o protestima u Srbiji.

U pismu je i pretnja da će zgrada televizije N1 biti dignuta u vazduh.

Pošiljalac se potpisao kao Beogradski veterani ratova 1999. godine, a u pismu je, pored pretnji, bila i članska knjižica Saveza ratnih veterana Srbije.

Ministarstvo kulture i informisanja najoštrije je osudilo pretnje upućene novinarima N1 televizije i njihovim porodicama, kao i pretnju da će zgrada ove televizije biti dignuta u vazduh.

Ovim putem pozivamo nadležne državne organe da reaguju i da pronađu lica koja bi na ovaj način da dele "pravdu", kaže se u pismu državnog sekretara u Ministrastvu kulture i informisanja Aleksandra Gajovića.

Dijalog pesnicama i primena sile su odavno za nama. Kao država težimo vladavini prava i građanskoj Srbiji, u kojoj nema mesta ovakvom vokabularu. Delimo ubeđenje da navedena neprimerenost nije način da se u jednoj demokratskoj zemlji iskaže nezadovoljstvo.

Tačnije, nedopustivo je zastrašivanje predstavnika medija i njihovih porodica zbog činjenice da obavljaju svoj posao, dok ocenu njihovog rada ostavljamo najširoj javnosti.

Ministarstvo još jedanput napominje da su bezbednost novinara i omogućavanje njihovog rada elementarni preduslovi za obavljanje uloge koju mediji imaju u svakom demokratskom društvu, ističe Gajović.

BONUS VIDEO:

PRISTALICE DVERI SASLUŠANE U POLICIJI: Boškov čovek priznao da je nosio vešala na Terazijama i zadržan u pritvoru! Maloletni N.P. pušten, krio se od reportera (KURIR TV)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.