NOVE DVE ŽRTVE GRIPA: Preminuo muškarac (35) iz Sjenice i Užičanka (70)!
Trenutno su tri pacijenta životno ugrožena!, Foto: Zorana Jevtić

SEJE SMRT

NOVE DVE ŽRTVE GRIPA: Preminuo muškarac (35) iz Sjenice i Užičanka (70)!

U Zlatiborskom okrugu su od 28. januara do 3. februara registrovana 1.382 pacijenta sa oboljenjima sličnim griipu, dok je u sedmici koja je prethodila ovom periodu broj reisgrovanih bio 560

Objavljeno:

U Zlatiborskom okrugu u poslednjih nekoliko dana preminulo je dvoje ljudi kod kojih je dijagnostikovan virus gripa. Radi se o ženi iz Užica, staroj 67 godina, i mladiću iz Sjenice starom 34 godine.

"Mi smo u Zavodu dobili prijave dva smrtna ishoda kod pacijenata kod kojih je bila postavljena dijagnoza gripa. Oni su imali grip i imali su tešku komplikaciju u smislu upale pluća kao posledica gripa. Kompolikacija je zahtevala i pomoć veštačkih pluća, i, na žalost, preminuli su. Obdukcija nije rađena, ali, radi se o pacijentima koji su preminuli i koji su imali postavljenu dijagnozu gripa", kaže za "Kurir" dr Aleksandra Andrić, direktorka Zavoda za javno zdravjle u Užicu.

U Zlatiborskom okrugu su od 28. januara do 3. februara registrovana 1.382 pacijenta sa oboljenjima sličnim griipu, dok je u sedmici koja je prethodila ovom periodu broj reisgrovanih bio 560.

Prošle godine u istom periodu, u okrugu je bilo 650 registrovanih pacijenta sa oboljenjima sličnim gripu.

Inače, u užičkoj Opštoj bolnici trenutno je 25 pacijenata koji su hospitalizovani sa oboljenjima sličnim gripu, četvoro pacijenata je na intenzivnoj nezi, od njih četvoro troje je trenutno životno ugroženo.

BONUS VIDEO:

UZDASI IZ PORNIĆA ODZVANJALI AMFITEATROM! Student greškom uključio zvučnike nasred predavanja!

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.