VODOSTAJI REKA SU U PORASTU: Prete li Srbiji poplave?
Ne očekuju povećanje vodostaja reka, Foto: Nebojša Mandić

šta će biti?

VODOSTAJI REKA SU U PORASTU: Prete li Srbiji poplave?

Hidrološke prilike u regionu ne mogu uticati na područje Srbije.

Objavljeno:

Vodostaji reka u Srbiji su u porastu, ali nema opasnosti od izlivanja, izjavio je predstavnik preduzeća "Srbijavode" Zvonimir Kocić.

On je rekao da ne očekuju povećanje vodostaja reka u Srbiji i dostizanje kriterijuma pri kojima se proglašava odbrana od poplava.

"Trenutno ne postoji opasnost, a očekivano je da u narednih deset dana dođe do daljih porasta vodostaja, ali bez opasnosti", rekao je Kocić za RTS.

Kocić je naveo da hidrološke prilike u regionu ne mogu uticati na područje Srbije.

"Sve što se u regionu dešava upravo je posledica topljenja snega, povremeno ima i nekih kišnih epizoda, međutim, to se ne može odraziti nikako na naše područje", dodao je Kocić.

Republički hidrometeorološki zavod saopštio je da će vodostaji na Drini, Limu, Jadru i gornjim tokovima Zapadne i Južne Morave biti u porastu do srede, 6. februara, sa mogućnošću dostizanja upozoravajućih nivoa.

Vodostaji na celom toku Save biće u većem porastu do petka, 8. februara, ali će se kretati ispod granice redovne odbrane od poplava.

Na Mlavi, Jasenici, Kubršnici, Crnici, Lepenici, Lugomiru i Resavi vodostaji će biti u porastu i kretaće se ispod upozoravajućih nivoa.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Srna / RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.