SRPSKI NACIONALIZAM JE NEUNIŠTIV, NEĆEMO ODUSTATI OD SPOMENIKA: Skup PODRŠKE Milanu Nediću protekao je MIRNO (FOTO)
Milan Nedić, skup, ilustracija, Foto: Filip Plavčić

PODRŠKA!

SRPSKI NACIONALIZAM JE NEUNIŠTIV, NEĆEMO ODUSTATI OD SPOMENIKA: Skup PODRŠKE Milanu Nediću protekao je MIRNO (FOTO)

Pristalice su ranije pozvale građane da dođu na pomen i zapale sveće za generala Milana Nedića kojeg označavaju i kao "Oca Srbije i mučenika" na mestu gde je ubijen...

Objavljeno: 11:53h

Skup povodom godišnjice smrti predsednika srpske vlade za vreme okupacije u Drugom svetskom ratu, Milana Nedića, u centru Beograda održao se danas u 11h na uglu ulica Simine i Kneginje Ljubice.

11:47 - Skup se završio u miru i pristalice se polako razlaze.

11:42 - Organizator skupa, Zoran Buljugić obratio se prisutnima. Naveo je kako se zalaže za podizanje spomenika, Nediću:

- Takozvani antifašiti danas pljuju po svemu srpskom, i po Nedicu i srpskim herojima. Srpski nacionalizam je neuništiv i to će se dokazati. Na ovom mestu želimo i njegovu sliku i spomenik, i nikada nećemo odustari od te ideje, rekao je Buljugić prisutnima.

11:29 - Skup podrške Milanu Nediću je počeo himnom Srbije.

Okupljeni nisu želeli da daju izjave i tvrde da neće biti nikakve izjave organizatora sem zvaničnog govora koji će održati u Nedićevu čast i čast okupljenih koji su došli da ga podrže.

1 / 4 Foto: Filip Plavčić

Pristalice pozivanju da građani dođu na pomen i zapale sveće za generala Milana Nedića kojeg označavaju i kao "Oca Srbije i mučenika" na mestu gde je ubijen.

foto: Filip Plavčić

Inače, proces rehabilitacije Milana Nedića, premijera Srbije u vreme nemačke okupacije, traje dugo. 2014. godine Viši sud je odbacio rehabilitaciju, a proces je ponovo počeo u decembru 2015.

foto: Filip Plavčić

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.