SLOBODAN JE SPASIO ALBANCU ŽIVOT! O opasnosti nije ni razmišljao kad mu je čovek iz Preševa POKUCAO NA VRATA
Na Slobodanova vrata jednog dana je oko 18 časova na vratima zakucao mladić u jako lošem lošem fizičkom i psihičkom stanju, Foto: Printscreen/facebook

drama

SLOBODAN JE SPASIO ALBANCU ŽIVOT! O opasnosti nije ni razmišljao kad mu je čovek iz Preševa POKUCAO NA VRATA

Nakon pet sati pešačenja i obilaženja grada mladić je, onako iscrpljen zastao je kod doma Aleskića

Objavljeno:

Slobodan Aleksić (54) iz Lukova kod Vranja, prihvatio je i udomio nepoznatog mladića koji je u teškom fizičkom i psihičkom stanju, a za koga se ispostavilo da je pobegao sa psihijatrijskog odeljenja.

Slobodan je bivši radnik „Jumka“, a trenutno je nezaposlen, brine o svoje troje dece i stara se o teško bolesnoj majci.

Na Slobodanova vrata jednog dana je oko 18 časova na vratima zakucao mladić u jako lošem lošem fizičkom i psihičkom stanju, piše OK radio.

-Drhtao je od hladnoće, bio mokar i prljav jedva se držeći na nogama i govorio nerazgovetno, ali sam uspeo da razaberem da je Albanac. Njegov izgled i celokupno stanje odavalo je da je u teškoj nevolji i nisam oklevao, već sam preduzeo sve da mu pomognem.Supruga i ja smo mu dali da jede, pripremili mu topli napitak, dali mu suve čarape, a njegovu odeću su stavili da se suši - objašnjava Slobodan.

Odmah su pozvali policiju i Hitnu pomoć, a kasnije se ispostavilo da je mladić iz okoline Preševa i da se iz bolnice u Vranju uputio na put.

Nakon pet sati pešačenja i obilaženja grada mladić je, onako iscrpljen zastao je kod doma Aleksića, a Slobodan nije razmišljao o strahu već da samo pomogne nesretnom čoveku.

- Ja ne delim ljude ni po nacionalnoj pripadnosti, imovinskom stanju ili bilo čemu drugom; za mene je čovek – čovek i osećam dužnost da svakom pomognem ako je u nevolji. Tako sam vaspitan i tako sam vaspitao i svoje troje dece, koji su sada odrasli i, verujem, dobri ljudi. Srećan sam što se sve završilo srećno, naročito što se radi o mladom čoveku jer da je nastavio da luta po mraku i mrazu, ne verujem da bi izdržao još dugo. Ko zna koliko je pragova obio pre nego što je stigao do mene i koliko ljudi je odbilo da mu pomogne plašeći se ko zna čega – kaže on.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.