TEMPERATURA RASTE NA 16 STEPENI, TO NAM DONOSI PROBLEME! Duvaće OLUJNI vetar, sneg će NAGLO da se TOPI
Duvaće OLUJNI vetar, sneg će NAGLO da se TOPI, Foto: RHMZ

vremenska prognoza

TEMPERATURA RASTE NA 16 STEPENI, TO NAM DONOSI PROBLEME! Duvaće OLUJNI vetar, sneg će NAGLO da se TOPI

Magle će mestimično biti i danas prepodne

Objavljeno: 12:08h

Ledena kataklizma je stigla u Ameriku, temperatura pada na neverovantih -53 stepena, ledeni talas je i u Velikoj Britaniji, a u Srbiji sledi - otopljavanje i temperature od čak 16 stepeni, koliko je predviđeno za vikend.

Kod nas će tako doći do izntenziovnog topljena snega, ali je pred nama i period jakog i olujnog vetra, koji se očekuju od petka, 1. februara, pa do nedelje 3. februara, upozorava Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Usled značajnog porasta temperature u Srbiji, i jakog vetra, od petka do nedelje će doći do naglog topljenja snega u predelima do 1.500 metara, a za vikend na jugu Banata i na planinama i olujnog južnog i jugoistočnog vetra, preciziraju u RHMZ.

foto: RHMZ

Tako će maksimalna temperatura u Beogradu u subotu biti 14, a u nedelju 15 stepeni.

U Novom Sadu 13 i 14, a u Nišu će u danima vikenda maksimalna temperatura iznositi 15 i 16 stepeni, podaci su sa sajta RHMZ-a.

Žuti meteoalarm u četvrtak i petak

Magle će mestimično biti i danas prepodne, a tokom dana biće oblačno, ponegde sa slabim mešovitim padavinama - kišom, susnežicom i snegom. Na severu Vojvodine biće uglavnom suvo. Prognozira se vetar slab do umeren, južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura biće od -3 do jedan, najviša dnevna od 2 do 7 stepeni Tokom noći očekuje se delimično razvedravanje.

U Beogradu će ujutru i pre podne ponegde biti magla. Tokom dana oblačno i veći deo dana suvo, posle podne slabemešovite padavine - kiša, susnežica i sneg. Vetar slab, promenljiv. Jutarnja temperatura oko nule, a najviša dnevna oko 3 stepena. Tokom noći delimično razvedravanje.

Žuti meteo alarm u celoj Srbiji biće na snazi u četvrtak, ali i u petak, i to oba dana zbog snega i leda, koji mogu izazvati potencijalno opasno vreme.

Zanimljivo je i da hidro alarm nije "uključen" ni na jednom od 16 mernih mesta u naredna dva dana, iako je najavljeno topljenje snega, koje bi moglo da poveća vodostaj.

Oblačno, ali toplije narednih dana

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do 7. februara, biće umereno i potpuno oblačno i osetno toplije. Do nedelje će vreme biti vetrovito i uglavnom suvo sa umerenim i jakim, u košavskom podrucju i na planinama i olujnim južnim i jugoistočnim vetrom uz naglo topljenje snega i u planinskim predelima.

U nedelju posle podne na severu, zapadu i jugozapadu, a od ponedeljka i u ostalim krajevima, biće mestimično sa kišom, ali će temperature ići do čak 16 stepeni. Posle toga sledi nam manji postepeni pad temperature.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.