KAJEM SE, BIO SAM PIJAN: Progovorio napadač na poznatog novosadskog advokata BRANIISLAVA TRAVICU!
Branislav Travica, Foto: Facebook

pravdao se!

KAJEM SE, BIO SAM PIJAN: Progovorio napadač na poznatog novosadskog advokata BRANIISLAVA TRAVICU!

Saslušan osumnjičeni za pokušaj ubistva advokata u Novom Sadu. R. B. iz Sremske Kamenice delimično priznao krivično delo. Pravdao se da je bio besan i očajan zbog otkaza

Objavljeno:

Žitelju Sremske Kamenice R. B., osumnjičenom za pokušaj ubistva novosadskog advokata Branislava Travice i nelegalno posedovanje oružja, posle saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu, sudija za prethodni postupak je odredio pritvor do 30 dana.

Ova mera izrečena mu je zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao da utiče na svedoke i da ponovi krivično delo.

On je, kako saznajemo, na saslušanju izrazio kajanje zbog nemilog događaja od prošle subote, kada je potegao oružje na advokata Travicu. Izneo je svoju odbranu i delimično priznao krivično delo za koje se sumnjiči.

Pravdajući se da je tog dana bio pod uticajem alkohola, ovaj inženjer poljoprivrede je, po nezvaničnim saznanjima, još ispričao da je ostao bez posla i stalnih prihoda, a školuje dvoje dece, studenata.

Napad na Travicu se dogodio 26. januara oko 14 časova u Ulici malina ispred broja 36 u Sremskoj Kamenici, nedaleko od advokatove vikendice.

Po onome što je ispričao Travica, komšija R. B. mu je prišao i sa metar udaljenosti uperio pištolj u njega i povukao oroz. Srećom, u cevi nije bilo municije. Advokat je uspeo da savlada napadača dok je ovaj repetirao pištolj.

- Sa komšijom nisam u sukobu - trvrdi advokat Travica, dodajući da mu je i dalje nejasno zbog čega je ovaj nasrnuo na njega naoružan. - Kasnije sam video da su mi na automobilu izbušene sve četiri gume, i sumnjam da je komšija i to uradio, jer je stajao kod mojih kola.

Advokatska komora Srbije pozdravila je brza hapšenja osumnjičenih za napade na advokate Branislava Travicu i Petra Đurovića u Čačku. U saopštenju AKS se ukazuje da upravo ovi napadi pokazuju u kakvim okolnostima advokati danas u Srbiji žive i rade i potvrđuju opravdanost svih mera koje je advokatura preduzela u proteklom periodu kako bi se poboljšala krivično-pravna zaštita advokata.

Komora je izrazila nezadovoljstvo činjenicom što ni nakon šest meseci od ubistva advokata Dragoslava Miše Ognjanovića nema pomaka u rasvetljavanju ovog slučaja.

(Espreso.co.rs / Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.