ZAVLADAĆE GLAD! BROJ ZVERI 666 OTKRIO JE SVE! Jezivo proročanstvo monaha Stefana iz Hilandara UPLAŠIO je Balkan
Monah otkrio da dolaze zadnja vremena..., Foto: Miloš Bjelinić

ŠOKANTNO!

ZAVLADAĆE GLAD! BROJ ZVERI 666 OTKRIO JE SVE! Jezivo proročanstvo monaha Stefana iz Hilandara UPLAŠIO je Balkan

Monah otkrio da dolaze zadnja vremena, a evo u čemu je on to video...

Objavljeno: 09:22h

- Svetom će zavlada suša i velika glad zbog čega će biti potrebno na vreme pripremiti najpotrebnije namirnice, naročito brašno. Međutim, kraj sveta neće biti moguće izbeći. Onog trenutka kada bude srušena džamija u Jerusalimu i počne izgradnja hrama, svima će biti jasno da nam preostaje samo nekoliko godina života na zemlji - ovo su predviđanja starca Srbina Stefana, koji je poznat i kao Stefan Karuljski.

O propovedima i predskazanjima ovog monaha, koji je proživeo pola veka u Svetoj Gori, u Grčkoj, gde je izuzetno cenjen i poštovan, i dan-danas se, 17 godina nakon njegove smrti, uveliko priča i piše. U Srbiji, za razliku od Grčke, javnost malo zna o onome o čemu je ovaj duhovnik govorio.

foto: Miloš Bjelinić

A najčešća tema na koju je pričao jeste upravo kraj sveta i događaji povezani s tim - pojava antihrista, broja 666, glad koja će zavladati svetom i drugo.

Kako je predviđao monah Karuljski, pred početak kraja sveta umnožiće se čulnost, stomakougađanje i pijanstvo, pa će ljudima Gospod da ih osvesti poslati - glad, zemljotrese, bolesti i na kraju, ljudima pijanim od razvrata, strašne muke antihrista. Međutim, prema njegovim proricanjima, ni toliki tuga i bol neće kod njih izazvati nikakav osećaj straha i potrebe za pokajanjem.

- Kada vidite da se gradi Solomonov hram, treba da pribavite namirnice za tri-četiri godine, a naročito brašno... Pre nego što počne izgradnja hrama, ne treba da se pripremate. Gospod će dozvoliti da hram izgrade neposredno pre konačnog kraja sveta. U njemu će vladati car, čije ime označava katastrofu. Ovaj car katastrofe će stajati i nad njihovim glavama, te neće moći da ga se otarase. Ovo će učiniti Gospod, kada dođe vreme strašnog poslednjeg suda - zapisao je Stefan Karuljski.

Tumačenja koje je starac dao o Otkrovenju, odnosno o ličnosti antihrista i o „broju zveri“, odnosno 666, bila su predmet mnogih rasprava, a tumačenja su zasnovana isključivo na Jovanovom Otkrovenju.

- Tajna o zlom čuva se u velikoj tajnosti od nas. Oni koji rade na tome, a zna se ko su, čine sve da ovaj izrod zla bude rođen i da odraste u velikoj tajnosti, da se pouči metodama satane, odnosno da se u početku prikaže kao dobar, slatkorečiv, pobožan, naučen da posti, zaštitnik hrišćana, odnosno da se pretvara što može više i bolje pod obličjem jagnjeta dok se ne prigrabi vlasti. A onda će zbaciti masku i pokazati toliku zlobu, koliku svet još nije video - tvrdio je Stefan Karuljski.

Znakovi kraja sveta

- umnožavanje nepravde među ljudima, - propovedanje Svetog jevanđelja širom sveta, svim narodima, - prirodne katastrofe, - dolazak antihrista, - borba protiv Svete Hristove crkve

Kako sačuvati brašno

Stefan Karuljski je pričao i o tome na koji način se može sačuvati brašno na duži period, a da se ne pokvari. - Uzmite konzervu od 20 kilograma, jednu od onih gde stavljaju sir, s okruglim poklopcem. Uzmite sveže brašno i napunite je do vrha, stalno pritiskajući odgore da stane što je moguće više brašna i da ne bude vazdušnih praznina. Stavite odgore malo suvog bosiljka i zatvorite poklopac konzerve. Stavite lepak oko poklopca da ne bi ulazio vazduh. Namažite spolja konzervu uljem da ne bi zarđala, pa je ostavite na hladno mesto. Na ovaj način, brašno može da se održi preko 10 godina. Ovo sam lično oprobao. Sačuvajte i drugu hranu od propadanja na način koji će vas naučiti Bog - tvrdio je monah.

Cveće među stenama i kršem

Starac Stefan Srbin (ili Stefan Karuljski) rođen je 1922, a umro je u decembru 2001. (po starom kalendaru, 21. novembra) u Beogradu, u 79. godini. U Svetoj Gori je živeo od 1950. do 2000. Tokom pet decenija, koje je proveo u Svetoj Gori, istakao se po svojim učiteljskim vrlinama, svojoj sposobnosti da prenese pravoslavnu veru, ali i svom interesovanju za razna važna pitanja koja se tiču modernog čoveka. Sahranjen je pored manastira Slanci u Beogradu, a njegov grob postao je mesto hodočašća. Oni koji su ga znali za života smatraju ga svetim. Vernici veruje u blagodatno delovanje njegovih molitvi, pa mu upućuju molbe za pomoć i spas. Voleo je cveće i njegova kelija na Karulju je sva bila okružena cvećem. Iako su na Karulji (mesto na nepristupačnim stenama Svete gore) sve stene i krš, cveće je tamo ipak uspevalo.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.