NEZAPAMĆENA DRAMA U SRBIJI, BEBU SPASILI U POSLEDNJI ČAS! Ovo su neverovatni detalji dešavanja
Zbog neprohodnih puteva, okolna sela Sjenice bila su "isključena" od civilizacije!, Foto: Public

strašno

NEZAPAMĆENA DRAMA U SRBIJI, BEBU SPASILI U POSLEDNJI ČAS! Ovo su neverovatni detalji dešavanja

Otac bebe je bio veoma zabrinut za zdravstveno stanje deteta, ali i uznemiren zato što zbog neprohodnih zavejanih puteva ne može da je odvede u Dom zdravlja Sjenica, koji je udaljen 30 kilometara od njegovog mesta

Objavljeno: 13:19h

Brzom reakcijom Zaštitnika građana bolesna troipomesečna beba transportovana je iz zavejanog sela Krnja Jela do Doma zdravlja Sjenica, kako bi joj se obezbedila neophodna medicinska pomoć i nega.

U ranim jutarnjim časovima, pritužilac A.T. iz sela Krnja Jela, koje je udaljeno 30 kilometara od Sjenice, obratio se Zaštitniku građana i zamolio da mu pomogne u transportu troipomesečne ćerke koja, kako je naveo, danima ima visoku temperaturu, saopštila je Kancelarija Ombudsmana.

Otac bebe je bio veoma zabrinut za zdravstveno stanje deteta, ali i uznemiren zato što zbog neprohodnih zavejanih puteva ne može da je odvede u Dom zdravlja Sjenica, koji je udaljen 30 kilometara od njegovog mesta.

Takođe je naveo da je pozvao hitnu pomoć i tražio pomoć, ali da mu je rečeno da zbog neprohodnih puteva medicinsko osoblje nije u mogućnosti da dođe, dok je lokalno preduzeće za puteve, inače nadležno za čišćenje puteva, odgovorilo da je potrebno prvo dostaviti potvrdu o bolesti deteta kako bi pristupili čišćenju snega na putevima.

Odeljenje za hitne reakcije Zaštitnika građana nakon poziva pritužioca iz sela Krnja Jela kontaktiralo je policijskog službenika sa područja Sjenice i obavestilo ga o hitnom slučaju. Takođe, kontaktirani su i predsednik opštine Sjenica, kao i nadležni u Sektoru za vanredne situacije.

U roku od dva sata Zaštitniku građana je javljeno da je mašina za čišćenje očistila put do zavejenog mesta, ubrzo i da je troipomesečna beba stigla u Sjenicu i da je medicinski zbrinuta, piše u saopštenju.

Zaštitnik građana je, takođe, pozvao građane da mu se obrate kada ne mogu da ostvare svoja prava, ali je i apelovao na nadležne državne organe i institucije da ulože dodatne napore u zaštiti ljudskih prava, pogotovo u situacijama koje zahtevaju hitno reagovanje i zaštitu prava deteta.

BONUS VIDEO:

ŠOKANTAN SNIMAK IZ BRAZILA: Pukla brana, pokuljalo blato i mulj!

(Espreso.co.rs / vesti-online.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.