OSMI PROTEST POD NAZIVOM OSAM MILIONA: Građani se okupili i najavili mini MINI PERFORMANSE!
Građani se okupili na Platou ispred Filozofskog fakulteta, Foto: Twitter

skup

OSMI PROTEST POD NAZIVOM OSAM MILIONA: Građani se okupili i najavili mini MINI PERFORMANSE!

Na skupu govore profesor Fakulteta političkih nauka Čedomir Čupić i bivši sudija vrhovnog suda Zoran Ivošević...

Objavljeno:

Protest protiv aktuelne vlasti, pod nazivom "Jedan od pet miliona" počeo je večeras nešto posle 18 časova na Platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu.

Na skupu govore profesor Fakulteta političkih nauka Čedomir Čupić i bivši sudija vrhovnog suda Zoran Ivošević.

Posle govora okupljeni će poći u protestnu šetnju pod nazivom "Putem zahteva Jedan od pet miliona" centralnim gradskim ulicama: Makedonskom, Svetogorskom, Takovskom i Ulicom kneza Miloša do zgrade Vlade Srbije u Nemanjinoj ulici.

Organizatori su najavili "mini performanse" ispred zgrade Politike u Makedonskoj ulici i ispred zgrade RTS-a u Takovskoj, a završni govor biće kod Vlade Srbije.

Zahtevi su dopunjavani, pa je od RTS-a zatraženo da protestima u informativnim programima posveti pet minuta, jednako izveštavanje o svim političkim opcijama na javnom medijskom servisu, pronalazak počinilaca i nalogodavaca ubistva predsednika GI SDP Olivera Ivanovića i nalogodavaca napada na novinara Milana Jovanovića.

Upućen je poziv na dogovor i zahtev opoziciji da iznese konkretan plan gradjanima šta će učiniti da promeni sistem u Srbiji u kojoj, kako je naznačeno, ne treba da se bira vlast, nego servis gradjana.

"Hoćemo dogovor, ne da neko ponovo bude vlast, hoćemo plan kako ćete napraviti sistem da se ovo zlo nikada ne ponovi i da niko nikada ne dodje u priliku i pomisli da može da radi ovo što sada ovi rade. Da nam se predstavi jasan plan zdrave državne uprave. Da nam napišete kako ćemo da vas kontrolišemo i smenimo ako ne budete valjali", navedeno je u zahtevu opoziciji.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.