BEZ NJIH BI MILOMIR OSTAO ZAVEJAN: Spasili život čoveku, peške ga nosili u ćebetu!
Vatrogasci specijalnim vozilom izvukli bolesnika, Foto: Dragan Kadić

VATROGASCI

BEZ NJIH BI MILOMIR OSTAO ZAVEJAN: Spasili život čoveku, peške ga nosili u ćebetu!

Uvili bolesnog starca u ćebad i po snegu ga odvukli do automobila

Objavljeno:

Ekipa Hitne pomoći prokupačkog Doma zdravlja i vatrogasci, iz snegom zavejanog planinskog sela Tovrljane, tridesetak kilometara udaljeno od Prokuplja, spasili su bolesnog Milomora Krasića (82). Kako su danas rekli Agenciji Beta u Hitnoj službi u Prokuplju, sinoć im je upućen poziv iz Beograda i molba jedne porodice da pomognu njihovom starom i bolesnom rodjaku koji živi sam Tovrljanu.

- Ekipa od tri člana, lekar, tehničar i vozač, bez obzira na loše vremenske prilike, odmah se terenskim vozilom uputila ka Tovrljanu, do koga nije uspela da stigne jer im se automobil zaglavio u snegu na dva kilometra od kuće bolesnika - rekli su u Hitnoj službi.

Ekipa je stigla pešice do kuće i bolesnika, da bi posle ukazane prve pomoći uvila čoveka u ćebad i po snegu ga odvukla do svog automobila. Ova drama spasavanja, koja je trajala čitavu noć, dobila je srećan kraj, zahvaljujući Vatrogasnoj jedinici iz Prokuplja. Posle mnogo problema, vatrogasci su uspeli da, oko osam sati jutros specijalnim vozilom izvuku iz snega lekarsku ekipu i bolesnika i dovezu ih do prokupačke bolnice. Bolesnik je smešten na Urgentno odeljenje i prema rečima lekara sada je u stabilnom stanju.

BONUS VIDEO:

(espreso.co.rs / beta.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.