IDE NA SUD! Tužilaštvo otvara istragu protiv Miroljuba Petrovića zbog NADRILEKARSTVA!
Miroljub Petrović, Foto: Printscreen

postupak!

IDE NA SUD! Tužilaštvo otvara istragu protiv Miroljuba Petrovića zbog NADRILEKARSTVA!

Dva pacijenta izložena takvom Petrovićevom "lečenju" preminula su

Objavljeno: 25.01.2019. 13:24h
  • 61

Više javno tužilaštvo u Leskovcu pokrenulo je predistražni postupak protiv Miroljuba Petrovića, nadrilekara i lažnog profesora, kako bi se ustanovilo da li se bavio nadrilekarstvom, saznaje "Blic".

Naime, pomenuto tužilaštvo odgovorilo je na pitanja koja im je "Blic" juče uputio, a povodom niza slučajeva (koje je naš list otkrio) u kojima je Petrović podstrekavao teško bolesne pacijente da kupuju njegove "lekovite" proizvode, prate njegove kure lečenja i zanemare medicinu, odnosno da ne idu kod zvaničnih lekara i na operacije.

Dva pacijenta izložena takvom Petrovićevom "lečenju" preminula su.

Više javno tužilaštvo u Leskovcu u svom odgovoru navodi da su, nakon što ih je "Blic" upoznao da lažni lekar u selu Petrovac ima centar za ozdravljenje i bavi se lečenjem tako što daje pacijentima tinkture (biljne proizvode) koje sam pravi i naplaćuje boravak po ceni od 120 evra po danu, leskovačkoj policiji poslali zahtev za prikupljanjem informacija.

- Te radnje obavljamo radi utvrđivanja postojanja osnova sumnje da Miroljub Petrović krivično delo - teško delo protiv zdravlja ljudi iz člana 259. stav 2 u vezi člana 254 krivičnog zakonika - navodi se u odgovoru tužilaštva.

Nakon dostavljenih odgovora po ovom zahtevu, piše u odgovoru "Blicu" koji potpisuje Više tužiteljka Ljiljana Zlatanović Janković - tužilaštvo će doneti odluku o daljem postupanju.

Iako se u odgovoru tužilaštva ne navodi da li će i kada i sam Petrović biti saslušan, uobičajeni tok predistražnog postupka to predviđa, pa se to očekuje i u ovom slučaju.

Podsećamo, kako je "Blic" pisao, Miroljub Petrović, poznat po svojim šarlatanskim stavovima, ubeđuje ljude obolele od tumora da ne idu kod lekara već u njegov centar, gde im debelo naplaćuje "lečenje".

To je, najpre, tvrdila Biljana Jovanović (32), čiji je rođeni brat Slavčo Petrov (31) preminuo 7. januara nakon što su slepo verovali u reči Miroljuba Petrovića. Biljana kaže da im je Petrović rekao da ni slučajno ne idu lekaru kad je njenom bratu otkriven tumor na mozgu i da će mu od njegovih tinktura biti bolje, te je, kako tvrdi sestra, kada je mladić preminuo, svu krivicu svalio na porodicu.

Biljana kaže da je dijagnoza tumora njenog brata potresla porodicu i da su spas pokušali da potraže kod Petrovića pošto su gledali njegove snimke o ishrani i lečenju neizlečivih bolesti.

- Godinama smo slušali njegova predavanja ne znajući da će jednog dana da mi zatreba. Kontaktirala sam sa njim preko mejla i odgovorio mi je istog dana. Pisao mi je da se ne plašimo, da se to brzo i lako rešava, pritom nas ubeđujući da ne idemo kod lekara - kaže Biljana.

Bonus video:

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media