SAMO DA ŽIVE GLAVE IZVUČEMO! Meštani sela koje se celo EVAKUIŠE U PANICI! (VIDEO)
Meštani cela koje se celo EVAKUIŠE U PANICI!, Foto: Printscreen / Tanjug

OPASNOST

SAMO DA ŽIVE GLAVE IZVUČEMO! Meštani sela koje se celo EVAKUIŠE U PANICI! (VIDEO)

Policija će obići sve kuće i ustanoviti da neko slučajno nije ostao

Objavljeno: 10:18h

Od šest časova ujutru započela je evakuacija niškog sela Jasenovik, po naređenju gradskog štaba zbog opasnosti od izlivanja amonijaka iz cisterni koje su se u subotu prevrnule na pruzi u ovom selu. Naložena je potpuna evakuacija ljudi, stoke i kućnih ljubimaca.

Na ulazu u ovo selo zatekli smo tri devojčice sa psom Blekijem.

- Čekamo auto da krenemo kod rođaka u Niš. Poveli smo i psa Blekija, a maca nam je pobegla, brinemo se šta će biti sa njom - kazala je jedna od ovih Jasenovičanki.

Po snežnoj vejavici, neispavana, hitala je starija žena sa suprugom i unukom.

- Žurimo da stignemo što pre da napustimo selo. Plašimo se šta ćemo zateći kad se vratimo,zabrinuti smo da li će sve da prođe kako treba, nas desetoro je otišlo iz kuće, o stoci ne razmišljamo, važno je da spasimo žive glave - trčeći kroz sneg govori zabrinuta zena.

Po domaćinstvima je u toku evakuacija životinja, a u jednom od dvorišta vrši se identifikacija i popis ovaca koje će se transportovati do depoa na bezbednoj lokaciji.

U centru sela gradonačelnik Niša i komandant Gradskog štaba, Darko Bulatović razgovara sa meštanima i objašnjava im zbog čega je važno da svi napuste selo.

- Sve nadležne službe su spremne da ovaj posao urade kako treba i ubeđeni smo da će uklanjanje cisterni proći bez ovakvih problema - rekao je Bulatović.

On je naglasio da svi moraju da napuste selo, a evakuacija bi trebalo da bude završena do devet sati nakon čega će policija obići sve kuće i ustanoviti da neko slučajno nije ostao.

- Tek kad budemo ustanovili da je selo postalo ispražnjeno započećemo posao ukalanjanja cisterni - naveo je Bulatović.

Pripadnici uprave za vanredne situacije i železnice su već stigli i obezbeđuju lice mesta na kojem će početi uklanje opasnih materija.

BONUS VIDEO: PAŠI JE VUČIĆ DAO IME, VUČE GENE SA KOSOVA, A DEDA MU JE ŠAMPION: Upoznali smo porodicu Putinovog ljubimca

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.