POTPUNO ĆE NAS ZAVEJATI! Na snazi crveni meteo alarm, PREKO 40CM SNEGA pašće tokom popodneva i večeri
PREKO 40CM SNEGA pašće tokom popodneva i večeri, Foto: Beta / Miloš Miškov

au!

POTPUNO ĆE NAS ZAVEJATI! Na snazi crveni meteo alarm, PREKO 40CM SNEGA pašće tokom popodneva i večeri

Intenzivnije padavine se očekuju u prestonici u poslepodnevnim i večernjim satima

Objavljeno:

Velike snežne padavine kojim su nas dobro preplašili meteorolozi, ali i pojedini političari, po svemu sudeći malo - kasne. Barem u većini krajeva Srbije.

Smer umerenog i jakog intenziteta ovog prepodneva već pada uglavnom u istočnim i južnim krajevima naše zemlje, od Niša, Kruševca, Negotina, Kuršumlije do Kopaonika, dok u srednjim delovima Srbije samo provejava, a na severu je i dalje suvo.

- Danas se očekuju nove snežne padavine koje će se pojačati poslepodne, tokom noći i u subotu ujutru kada će u većini krajeva doći do povećanja snežnog pokrivača za novih 15 do 30 centimetara, negde i preko 40 - saopštio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ).

Slična situacija se očekuje i u prestonici.

- Slab sneg je već počeo da pada na široj teritoriji Beograda. Ipak, intenzivnije padavine se očekuju u poslepodnevnim i večernjim satima - dodali su iz RHMZ.

foto: Printscreen/RHMZ

Inače u većem delu naše zemlje danas je na snazi crveni meteo alarm. Jedini izuzetak je Vojvodina, kao i istočni krajevi Srbije gde je narandžasti, odnosno žuti stepen upozorenja.

"Vreme je vrlo opasno, prognozirane su naročito opasne vremenske pojave koje mogu prouzrokovati veliku štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja", stoji u objašnjenju crvenog meteo alarma.

U celoj Srbiji temperature su na nuli ili u blagom minusu. Najhladniji su Zlatibor i Crni vrh sa -6, u Beogradu je u 8.00 izmereno -2, dok je najtoplije, na nuli, u Kruševcu, Nišu, Leskovcu..

Bonus video:

(Espreso.co.rs )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.