DRAMA U SRPSKOM SELU JASENOVIK: Počelo uklanjanje cisterni sa amonijakom! Svi meštani i stoka napustili selo!
Stanovništvo je u obavezi da postupa u skladu sa naređenjem!, Foto: Printscreen / RTS

VANREDNO STANJE

DRAMA U SRPSKOM SELU JASENOVIK: Počelo uklanjanje cisterni sa amonijakom! Svi meštani i stoka napustili selo!

Sa ugroženog područja stanovništvo se prevozi kombijima i automobilima do glavnog puta ka selu Jasenovik odakle ih evakuišu autobusi Niš-ekspresa

Objavljeno: 08:30h

Počela je evakuacija stanovnika sela Jasenovik, zbog mogućih komplikacija prilikom uklanjanja vagona - cisterni sa amonijakom koja će se obaviti danas i sutra od 7 do 17 sati.

Prošle nedelje prevrnule su se dve od 14 cisterni iz vozne kompozicije koje su prevozile tečni amonijak. Nesreća se dogodila nadoma sela Jasenovik na pruzi Niš- Zaječar.

Odluku o evakuaciji stanovništva i stoke sela Jasenovik doneo je Štab za vanredne situacije grada Niša. Svi meštani Jasenovika, njih oko 350, obavešteni su o merama i postupcima tokom evakuacije i svi su u obavezi da postupaju u skladu sa naredbom.

Sa ugroženog područja stanovništvo se prevozi kombijima i automobilima do glavnog puta ka selu Jasenovik odakle ih evakuišu autobusi Niš-ekspresa.

Stanovnici Jasenika, koji nemaju rođake gde bi mogli da borave, biće smešteni u objekte na teritoriji Niša. Sa ugroženog područja životinje će biti prevezene kamionima stočarima do depoa koji se nalaze na bezbednoj lokaciji, navedeno je u saopštenju gradskog štaba.

"Infrastruktura železnice Srbije", inače, obavestile su Gradski štab Niša da će podizanje na kolosek cisterni koje su iskliznule obaviti uz maksimalne mere bezbednosti i opreza.

BONUS VIDEO:

Kurir dnevni horoskop za 25.01.2019.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.