AJVAR, SRPSKE ZASTAVE I ŠLJIVE PREPLAVILI SU HOFU! Japanci u susret OI 2020. štampaju i majice S PORUKAMA SRBIJI
Japanci u susret OI 2020. štampaju i majice S PORUKAMA SRBIJI, Foto: Filip Plavčić, Stefan Kojić, Dragan Udovičić, Ilustracija/Espreso.co.rs

samo u japanu!

AJVAR, SRPSKE ZASTAVE I ŠLJIVE PREPLAVILI SU HOFU! Japanci u susret OI 2020. štampaju i majice S PORUKAMA SRBIJI

Prijateljstvo Srbije i Japana povezano čvrstim spomanama

Objavljeno:

Građani Srbije već su upoznati sa informacijom da će grad Hofu uoči Olimpijskih igara 2020. ugosititi žensku i mušku reprezentaciju Srbije, uz odobrenje i podršku Vlade Japana.

Na koji način su Japanci shvatili prijateljstvo sa Srbijom najbolje pokazuje objava korisnika popularne društvene mreže, koji je napisao da su u ovom gradu već istaknute srpske zastave, kao pokazatelj prijateljstva dveju zemalja.

Naime, kako se navodi, u nekim prodavnicama prodaju se srpska vina, ajvar, pinđur, a srpski recepti prevedeni na japanski, dele se građanima Japana.

Prilikom gostovanja u Hofuu, Zoran Gajić, predsednik Odbojkaškog saveza Srbije i Ivan Knežević, generalni sekretar OSS, posetili su "Salt Arenu", gde će trenirati selekcije Srbije i ispred Arene, u znak saradnje sa grada ovim gradom i OSS, zasadili stablo šljive, naveli su tada mediji.

Ipak, čini se da je to samo početak, jer se očekuje da grad Hofu u parkovima zasadi 300 stabala srpskih šljiva, koje doživljavaju kao jedan od simbola naše države.

Kako se može videti na fotografijama objavljenim na društvenim mrežama, u pojednim prodavnicama u Hofuu, veseli Japanci prodaju majice na kojima piše "napred Srbija".

Takođe, na mnogim mestima istaknuti su i crteži na kojima su nacrtane srpska i japasnka zastava, ali i devojčice u srpskoj nošnji.

Sve ovo ide u prilog činjneici da je prijateljstvo Srbije i Japana povezano čvrstim spomanama.

Građani na društvenim mrežama, pokazali su iskrenu zahvalnost zbog poteza Japanaca, a mnogi naveli da su "neverovatan narod".

Grad Hofu nalazi se na jugu Japana u prefekturi Jamaguči, a njegov gradonačelnika izrazio je veliko zadovoljstvo i želju da Hofu bude domaćin najboljim odbojkašicama i odbojkašima Srbije uoči jubilarnih Olimpijskih igara 2020, koje će se drugi put u istoriji održati u Tokiju.

Sigurni smo da će se reprezentacija Srbije u Hofuu osećati kao kod kuće, jer nema sumnje da će se Japanci prema njima ophoditi prijateljski!

Podsetimo, u Hofu će 26. januara biti postavljena izložba o Nikoli Tesli koju u ovom gradu otvara Muzej Nikole Tesle.

BONUS VIDEO: PAŠI JE VUČIĆ DAO IME, VUČE GENE SA KOSOVA, A DEDA MU JE ŠAMPION: Upoznali smo porodicu Putinovog ljubimca

(Milica Božinović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.