POZADINA ISELJENJA PORODICE U KALUĐERICI: Nadežda tvrdi da su ona i muž ŽRTVE, a šta kažu dokumenta?! (FOTO)
Nadežda Veljković tvrdi da je žrtva prevare, Foto: Espreso.co.rs, Privatna arhiva

televisa presenta

POZADINA ISELJENJA PORODICE U KALUĐERICI: Nadežda tvrdi da su ona i muž ŽRTVE, a šta kažu dokumenta?! (FOTO)

Izvršenje je odloženo za 7 dana

Objavljeno:
Milka Radović

Izvršitelji su danas pokušali da isele Nadeždu Veljković iz Kaluđerice, koja se polila benzinom i pretila da će da se zapali. Cela drama odigrala se u ulici Žikice Jovanovića Španca, a izvršitelji su pretili da će i da uspavaju dva psa, kako ih ne bi napali.

Kuća Veljkovićeve je vredna 100.000 evra, a da bi isplatila dug koji je dužna zelenašima (7.000 evra), napravila je sa njima kupoprodajni ugovor u kojem stoji da je morala da mu vrati dug do septembra 2018. godine. Kada je, prema njenim rečima, htela da vrati novac, zelenaš je tražio celu kuću.

Prema rečima Nadežde Veljković, sve je počelo 2016. godine kada su ona i njen suprug upoznali policijskog službenika Ž. A. i počeli sa njim intenzivno da se druže. Jednom prilikom im je, kako kaže Veljkovićeva, prodao revolver, a nedelju dana pre nego ga je doneo, zamolio je njenog muža da kod njih ostavi 5.000 evra, što je i učinio. Kada su se sledeći put našli, Ž. A. im je rekao da je taj novac falsifikat. Krajem februara 2017. godine u njihovu kuću upala je policija, pronašla revolver i falsifikovani novac i 60.000 njihovog porodičnog novca. Njenog muža su tom prilikom uhapsili i zadržali u pritvoru do jula 2017. godine, kada je pušten sa nanogicom, jer je priznao krivicu. Muž Veljkovićeve nijednom nije pomenuo Ž. A. jer je smatrao da su prijatelji, a Ž. A. im je govorio da će naći vezu i odložiti izdržavanje kazne. Muž Veljkovićeve je uhapšen u julu 2018. godine i odveden na izdržavanje kazne u zatvor u Sremskoj Mitrovici. Sve vreme pre hapšenja Nadežda i njen suprug su se družili sa Ž. A., koji im je obećavao da će uticati na sudiju da se njen muž oslobodi krivičnih dela za koja je osuđen, ali da će ta usluga koštati, 10.000 evra, odnosno 40.000 jer je to "težak postupak".

Pre hapšenja Nadeždinog muža, Ž. A. nije imao novac za posao sa falsifikovanim novcem, od kojeg bi, kako je navela u ugovoru i oni zaradili, pa su Nadežda i muž pozajmili novac od zelenaša A. F, sa kojim ih je upoznao Ž. A. Tada su za vraćanje novca sa njim potpisali kupoprodajni ugovor kojim mu prodaju porodičnu kuću za 40.000 evra, a na njega su pristali, prema njenim rečima, jer su Ž. A. doživljavali kao prijatelja, a on je garantovao da neće doći do izvršenja ovog ugovora i čim vrate novac sve će biti ok. Od ukupnog duga od 7.000 evra Nadežda je vratila prvu ratu od 560 evra, a drugu ratu A. F. nije hteo da prihvati zbog kašnjenja i tražio je 1.200 evra. Posle ovog postupka Veljkovićeva je shvatila da se radi o prevari, i da hoće da im preotmu porodičnu kuću.

Nadežda Veljković je, kako tvrdi u ugovoru, pozajmila novac od F. A. u nameri da, po predlogu Ž. A. ulože u kupovinu falsifikovanog novca u Italiji, čijom bi kasnijom prodajom zaradili novac za vraćanje duga F. A. koji bi iznosio 8.000 evra i 3.000 evra preko, dok bi ostatak zarade pripao Ž. A. s obzirom da je, kako tvrdi Veljkovićeva organizovao taj posao, "jer je već odranije imao tu šemu".

foto: Espreso.co.rs

Ona u ugovoru tvrdi da je tih dana, kako bi bili sigurni da će se novac zaista potrošiti za kupovinu "falsifikovanog novca" Ž. A. došao kod njih sa svojom kumom i kontaktirao Italijana po imenu "Pepe", kako bi se i oni upoznali sa njim preko "mesindžera". Onda su 19. juna 2018. godine otputovali u Italiju, a Veljkovićeva tvrdi da je sa sobom ponela 5.500 evra i od toga 4.500 dala Ž. A. za kupovinu falsifikovanog novca. Za 4.500 evra su kupili 24.850 falsifikovanih evra, u apoenima od 50 evra. Novac su obmotali aluminijskom folijom i vratili se u Srbiju 26. juna 2018. godine.

foto: Espreso.co.rs

Veljkovićeva tvrdi da je kasnije jedan deo falsifikovanog novca prodat, od čega je dobila hiljadu evra, a za ostatak novca Ž. A. je imao razne izgovore, dok je jedan bio da je morao da plati ukidanje Interpolove poternice koja je navodno bila raspisana za njenim suprugom. Kada je shvatila da hoće da je prevari, prijavila ga je Sektoru unutrašnje kontrole i tužila Drugom osnovnom sudu.

foto: Espreso.co.rs

Veljkovićeva kaže da je kamata mesečno iznosila 560 evra. Njen brat rekao je za "Espreso" da su imali dogovor sa policajcem da bi oslobodio Nadeždinog muža iz zatvora - da ona pozajmi ostatak para za kuću od zelenaša i da se to tako završi, međutim, oni su ih prevarili i sada žele i kuću.

foto: Espreso.co.rs

Iseljenje Nadežde Veljković odloženo je za 7 dana.

Bonus video:

Emisija Kratki espreso- novogodišnji specijal (Premotavanje 2018. godine)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.