HEROJI PETAR I VLADIMIR SA UŽIČANIMA SAKUPILI 122.730 DINARA ZA 5 SATI DA POMOGNU DETETU: Ovo su njihovi MOTIVI!
Petar Pašić i Vladimir Virić, Foto: Privatna arhiva

IMA NADE ZA NAS!

HEROJI PETAR I VLADIMIR SA UŽIČANIMA SAKUPILI 122.730 DINARA ZA 5 SATI DA POMOGNU DETETU: Ovo su njihovi MOTIVI!

Vladimiru i Petru ovo nije prva akcija. Oni su ranije sakupili 210.000 dinara za malog Dušana Todorovića (4) iz Svilajnca koji je nažalost preminuo..

Objavljeno: 20:25h
Jelena Jovanović

Na inicijativu mladih sugrađana Petra Pašića i Vladimira Virića, održana je humanitarna akcija prikupljanja pomoći na trgu u Užicu za pomoć Despotu Laziću, „dečaku leptiru“ iz Bajine Bašte.

Vladimiru i Petru ovo nije prva akcija za pomoć bolesnom detetu. Oni su ranije sakupili 210.000 dinara za malog Dušana Todorovića (4) iz Svilajnca koji je nažalost preminuo.

Naime, Dušan Todorović bolovao je od izuzetno teškog oblika malignog tumora nadbubrežne žlezde - neuroblastome, od čega se lečio dve godine.

foto: Privatna arhiva

Ipak, ovi momci nisu želeli da odustanu, već su započeli novu akciju pomoći za malog Despota Lazića, "dečaka leptira".

Sve je počelo sasvim slučajno. Drug i ja smo bili napolju kao i uvek i palo nam je na pamet da probamo da sakupimo novac kako bi se neko dete izlečilo. Želeli smo da uradimo nešto dobro i da naš grad Užice učinimo boljim i humanijim, priča Vladimir za Espreso.

foto: Privatna arhiva

Kaže kako nije očekivao da će uspeti da sakupi toliko novca, pogotovo ne za tako kratko vreme. Petar i Vladimir ovde neće stati jer imaju dobar motiv, a to je da čine sve što je u njihovoj moći da pomognu drugoj deci.

Nameravaju da na godišnjem nivou imaju bar dve akcije jer je kako Vladimir ističe, to najbolji način da se pare sakupe. Iako je nažalost mali Duki preminuo, to ih nije demotivislo.

Šta više, odlučniji su da pomažu mališanima koji se bore za život.

foto: Privatna arhiva

Vladimir Virić je inače učenik četvrtog razreda tehničke škole "Radoje Ljubičić" u Užicu. Kako nam je rekao još ne zna tačno čime će se baviti u životu, ali je odlučan da ostane u Srbiji, tačnije u svom gradu.

Podsećmo, za tešku bolset kože koja Despota prati od rođenja ne postoji lek, ali njegovoj porodici je neophodna pomoć u novcu za nabavku zavoja koji zasušuju rane koje dečak ima po celom telu i unutrašnjim ogranima.

Zavoji Laziće mesečno koštaju i do tri hiljade evra. I sada su Užičani kao i ovi mladi momci pokazali veliko srce i na neki način ublažili patnje Despota i njegove porodice.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.