OD DANAS I NJU BOG ČUVA: U Leskovcu osveštana fontana u dvorištu bolnice, ovako je izgledala ceremonija (VIDEO)
Osveštena fontana u dvorištu bolnice u Leskovcu, Foto: youtube/printscreen/jugmedia

simbolični čin

OD DANAS I NJU BOG ČUVA: U Leskovcu osveštana fontana u dvorištu bolnice, ovako je izgledala ceremonija (VIDEO)

Popovi su se tokom obreda molili za zdravlje gradonačelnika Leskovca

Objavljeno:

Osveštena vodica od danas direktno teče iz nove fontane u sređenom parku Opšte bolnice Leskovac jer su novopostavljenu fontanu osveštali sveštenici leskovačke pravoslavne crkve.

Iako je Srpska pravoslavna crkva zabranila da se sve i svašta osveštava, leskovački popovi nam kažu da je reč o simboličnom činu.

Mi se danas zapravo molimo za zdravlje svih bolesnika koji borave u ovoj zdravstvenoj ustanovi“, ističe sveštenik Slaviša Stanojević.

Popovi su se tokom obreda molili za zdravlje gradonačelnika Leskovca, direktora bolnice, svih zaposlenih u ovoj ustanovi, bolesnika na lečenju, kao i za ktitore.

Ceremoniji osveštavanja, u prisustvu predstavnika lokalne samouprave, novinara i zaposlenih u gradskoj bolnici, prethodilo je parterno uređenje dela dvorišta oko Dnevne bolnice Službe za psihijatriju.

Fontana koja je osveštena u okviru bolnice
Fontana koja je osveštena u okviru bolnice foto: youtube/printscreen/jugmedia

Ambijetalnim poboljšanjem prostora došlo je do povećanja funkcionalnosti i prikladnosti ovog dela bolničkog kruga“, kazao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i podsetio da su radovi iznosili 1,2 miliona dinara.

Ovom prilikom najavljena je i rekonstrukcija zgrade Službe za infektologiju, preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.

Dvorište bolnice
Dvorište bolnice foto: youtube/printscreen/jugmedia

„Planirana je energetska sanacija zgrade, kompletna zamena dotrajalih instalacija, sređivanje toaleta i rekonstrukcija krova“, nabraja direktor Opšte bolnice Nebojša Dimitrijević.

Predračunska vrednost ovih radova je oko 63 miliona dinara.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/jugmedia.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.