NOĆAS SE SVE OBRĆE: Temperatura PADA, stiže sneg, ali to nije ono NAJGORE!
Sneg, ilustracija, Foto: Tanjug/​Dušan Aničić

užas!

NOĆAS SE SVE OBRĆE: Temperatura PADA, stiže sneg, ali to nije ono NAJGORE!

Ono što je zanimljivo, a prema trenutnim prognozama, izgleda da nam sledi novi ledeni talas u drugoj polovini iduće nedelje

Objavljeno:

Izgleda da ćemo brzo da zaboravimo prekjučerašnjih 13 stepeni jer nam stižu kiša, susnežica, sneg i zahlađenje. Biće i jakog vetra, kažu meteorolozi, koji će ponegde imati i olujne udare.

Celokupna ta situacija vratiće nas u prethodni period prave zime, mada neće biti toliko hladno, odnosno temepratura će biti u plusu i biće skoro svuda ujednačene do srede - jutarnje malo ispod nule, a dnevne neki stepen u plusu.

Ono što je zanimljivo, a prema trenutnim prognozama, izgleda da nam sledi novi ledeni talas u drugoj polovini iduće nedelje.

Pre toga, Đorđe Đurić, meteorolog "Weather2Umbrella", kaže za medije da će se do večeri spustiti temepratura vazduha na nulu, kreće kiša, a tokom večeri susnežica i sneg u nižim predelima, uključujući i Beograd.

- Subota će biti puna oblaka i padaće kiša. Na severu Srbije i u Timočkoj i Negotinskoj krajini biće tokom većeg dela dana suvo, dok se i tamo padavine očekuju krajem dana i tokom noći, uglavnom sneg. Jutarnja temepratura biće od -4 na severu do 2 na jugoistoku, a dnevna od 1 do 5 na istoku - navodi Đurić i dodaje da nas očekuje i vetar koji će biti u skeretanju na jugoistočni.

Jak vetar Prema njegovim rečima, taj vetar će u košavskom području, krajem dana, bioti u pojačanju.

- Tokom večeri i noći će na jugu Banata i donjem delu podunavlja povremeno imati i olujne udare. U nedelju će, takođe, biti oblačno. Padaće kiša, susnežica i sneg, koji će do kraja dana prestati. Jakog vetra će biti samo u jutarnjim časovima, a onda će postepeno početi da slabi. U ponedeljak će u celoj zemlji biti suvo i tmurno, a ponegde i maglovito - ističe Đurić.

U utorak novi sneg

Kako prognozira Đorđe Đurić, u utorak nam sledi novo naoblačenje koje će doneti susnežicu i sneg.

- Nijanse će određivati gde će padati kiša ili sneg, odnosno stepen do dva celzijusovih. Košava će ponovo biti u pojačanju. U sredu će biti oblačno i ponovo će padati kiša, susnežica i sneg u Srbiji. Na planinama će se povećavati snežni pokrivač, dok će u nižim predelima tamo gde se otopio ponovo formirati - kaže Đurić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.