KO SE BAVI OVAKVIM STVARIMA?! Šokantni snimak kompleta za PRVU POMOĆ punog PAPIRNATIH MARAMICA je zapravo PREVARA!
Šokantni snimak kompleta za prvu pomoć, Foto: Printscreen / Djole Jakovljevic

da li je moguće?!

KO SE BAVI OVAKVIM STVARIMA?! Šokantni snimak kompleta za PRVU POMOĆ punog PAPIRNATIH MARAMICA je zapravo PREVARA!

Postoji uzorak lažnog kompleta za prvu pomoć koji je kupljen na buvljoj pijaci u Novom Sadu

Objavljeno:

Snimak kompleta za prvu pomoć u kojem se ne nalazi adekvatan sadržaj, koji je strogo propisan, već uglavnom papirnate maramice, podigao je veliku prašinu na mrežama, da bi na kraju bilo utvrđeno da se radi o - falsifikatima.

Na Fejsbuku se pre par dana pojavio snimak kompleta za prvu pomoć "Galenika farmacije" u kojem se umesto gaza i zavoja nalaze papirne maramice, toalet papir i salvete, a sporan je i rok upotrebe.

Da je reč o falsifikatima sa kojima se godinama bore Blicu je potvrdio i pomoćnik direktora "Galenika farmacije" Oliver Stanisavljević.

- Upoznati smo sa celom situacijom, radi se o prevari i falsifikatima. Mi se sa tim borimo već dve godine, a jutros smo videli i ovaj snimak. Više puta smo do sada o svemu obaveštavali policiju, Agenciju za lekove, Ministarstvo zdravlja, ali nismo obavešteni šta je dalje urađeno - objašnjava Stanisavljević.

Kako navodi, oni čak poseduju uzorak lažnog kompleta za prvu pomoć koji je kupljen na buvljoj pijaci u Novom Sadu.

- Posedujemo i film koji je naš saradnik snimio još pre dve godine sa tim prodavcima na buvljoj pijaci u Novom Sadu. Dolazio je čak jedan gospodin da se požali i pita da li je moguće da to prodajemo, jer je pri kupovini polovnog automobila zatekao falsifikovan paket za prvu pomoć u vozilu - kaže Stanisavljević.

On napominje da bez obzira na sve činjenice, oni kao kompanija nemaju mehanizme da se odbrane od ove zloupotrebe, već jedino mogu iznova da prijavljuju slučajeve policiji. Kao jedan od mogućih razloga zašto se tome nije stalo na put navodi to da se sporan sadržaj uglavnom prodaje vikendom na pijacama, kada inspekcije ne vrše kontrolu.

- Jedino što možemo jeste da apelujemo na građane da ne kupuju komplete za prvu pomoć na neproverenim mestima, već samo u ovlašćenim radnjama gde mogu da dobiju račun uz kupljen komplet. Ukoliko imaju bilo kakvu primedbu ili reklamaciju na komplet za prvu pomoć uz račun ćemo lako ustanoviti kako se sporan paket našao u prodaji - zaključio je Stanisavljević.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.