OTVORENA SOS LINIJA ZA SPREČAVANJE SAMOUBISTVA: Ako se ne osećate dobro, potražite POMOĆ na ovom broju!
Ukoliko vam je potrebno - POTRAŽITE POMOĆ!, Foto: Profimedia

POMOĆ

OTVORENA SOS LINIJA ZA SPREČAVANJE SAMOUBISTVA: Ako se ne osećate dobro, potražite POMOĆ na ovom broju!

011/7777-000
je telefonski broj na koji se mogu javiti psiholozima, psihijatrima ili socijalnim radnicima

Objavljeno:

U Srbiji svake godine oko 1.500 ljudi izvrši samoubistvo, što našu zemlju svrstava na 13. mesto u Evropi, a kako bi se spasli ljudski životi, u Klinici za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević" otvorena je nacionalna SOS linija za prevenciju suicida.

Na telefonski broj 011/7777-000 mogu se javiti oni koji pomišljaju na samoubistvo ili njihova porodica, a s njima će razgovarati psihijatri, psiholozi i socijalni radnici.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar kaže da se godišnje u Srbiji ubije oko 1.500 ljudi, ali da je mnogo veći broj onih koji pokušaju samoubistvo. - Bili smo primorani da se odlučimo na ovakav korak. Iskustva u Evropi su pokazala da ovakav vid pomoći može da smanji broj samoubistava za 30 odsto - rekao je Lončar.

Direktorka klinike "Dr Laza Lazarević" Ivana Stašević Karličić kaže da je otvaranje SOS telefonske linije za prevenciju suicida pilot-projekat u skladu s doktrinom Svetske zdravstvene organizacije i da takve nacionalne linije imaju ustanove koje mogu da zbrinjavaju hitna stanja u psihijatriji.

BONUS VIDEO:

SPREMA SE POCASNA PALJBA ZA PUTINA!Prvi put od kada dolazi u posetu Srbiji u cast predsednika Rusije,cuce se grmljavina srpske artiljerije (KURIR TV)

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.