OVA LEPOTICA JEDINA JE STADIJA U SRBIJI! Ovo ime davalo se ćerkama iz posebnog razloga, ALI TO NIJE SLUČAJ S NJOM!
Stadija Bijelić, Foto: Printscreen Instagram

nesvakidašnje

OVA LEPOTICA JEDINA JE STADIJA U SRBIJI! Ovo ime davalo se ćerkama iz posebnog razloga, ALI TO NIJE SLUČAJ S NJOM!

Njeno ime nije teško zapamtiti, ali prilikom upoznavanja ne možete, a da je ne pitate "kako, kako... se zoveš?"

Objavljeno: 20:22h
Jelena Čabović

Ako ste mislli da su su se Srbi i svi iz Regiona pokondririli, pa svojoj deci nadenuli popularna svetska imena grdno se varate.

Nekada su Srbi davali srpska imena, crkvena imena, imena sa posebnim značenjem i pričom poput Milica, Anica, Ljubica, Jelena, Antonina, Biljana, Bogdanka, Dostana, Budimirka, i tako u nedogled.

Verovali ili ne, danas je i to slučaj.

Espreso je pronašao prelepu Beranku koji živi u Beogradu sa posebnim imenom - Stadija.

Da, dobro ste pročitali. Njeno ime je Stadija Bijelić.

Ovo specifično ime nije teško zapamtiti, ali prilikom upoznavanja ne možete, a da je ne pitate "kako si rekla se zoveš?"

Odmah smo je pitali kako je dobila to ime i zbog čega, da li joj se sviđa i kako ostali reaguju kada čuju ime Stadija što je danas, složiće se većina, retkost.

- Ime Stadija sam dobila po baki sa očeve strane. Oni su poreklom iz Berana u Crnoj Gori, a baka je bila jedino žensko dete u ono vrene. Možda su se vodili time da će dobiti muško dete nakon toga, ali se moj otac time, ipak, nije vodio, iako sam bila prvo dete, već mi je dao ime u sećanje na njegovu majku koja je preminula pre mog rođenja - započinje priču Stadija.

Inače, Stadija je izuzetno retko žensko ime, koje se davalo ćerkama iz posebnog razloga. Ono se davalo u porodicama gde se rodilo već nekoliko ćerki, a priželjkivalo se muško dete. Kako u korenu ima glagol “stati”, logično je i značenje ovog imena – da stanu ženska deca.

Ova dvadesetčetvorogodišnjakinja priča da je zamalo dobila ime MIlica, a oduvek je htela da se zove Anđela. Međutim, kako je vreme odmicalo shvatala je da to ime retko i posebno, pa joj se i vremenom i dopalo. Mada, ističe da nikada nije patila zbog imena, iako su je deca u školi zadirkivala.

- Moje ime je deci u osnovnoj bilo asocijacija na stadion, stado ovaca, studije i tako dalje. Znali su da dovikuju stadioneee, stado...meni je to bilo smešno i nisam im zamerala aposlutno - priča sa osmehom Stadija Bijelić.

Kako radi u inostranoj firmi kao IT, strancima je aposolutno svejedno kako će se zvati, Milica, Anđela ili Stadija njima je sve jedno, nije ima teško za izgovoriti.

Stadija dodaje da je u srednjoj školi kod profesora bila primećena upravo zbog imena. Kad god je odgovarala, uvek je njeno izlaganje ostalo upamćeno, valjda zbog imena.

- Bila sam jedina Stadija i u srednoj i u osnovnonj, ali i na fakultetu, koliko sam upućena.

Svoje ime je naučila da nosi i nosi ga ponosno, jer je ime, izuzev lepote, nešto što Stadiju odvaja od ostalih srpskih devojaka.

BONUS VIDEO:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.