NISTE DOPUSTILI DA OSETIMO LOŠE STANJE, ZA VAS JE UVEK TU VAŠE BANJE: Deca sa KiM napisala dirljivu pesmu Gujonu
Arno Gujon, Foto: Dado Đilas

iskrena zahvalnost

NISTE DOPUSTILI DA OSETIMO LOŠE STANJE, ZA VAS JE UVEK TU VAŠE BANJE: Deca sa KiM napisala dirljivu pesmu Gujonu

Dece sa Kosova i Metohije napisala su pesmu Arnu Gujonu

Objavljeno:

Franucski humanitarac Arno Gujon, omiljen je među Srbima, a tome svedoči i pesma koju je dobio od dece sa Kosova i Metohije.

Naime, selo Banje je prvo selo na Kosovu i Metohiji koje je Arno Gujon ikada posetio, te mu posvećena pesma predstavlja još veću radost, jer su je napisali upravo klinci iz Banje.

Gujon je stihove pesme podelio na društvenim mrežama uz emotivne reči.

- Ponekad zaboravimo koliko kreativnosti i talenata imaju deca sa Kosova. Zbog teških životnih okolnosti, deca iz enklava često nemaju mogućnosti da unapređuju svoje sposobnosti. Naša misija je da im omogućimo sve nepohodne uslove da se razvijaju i da sanjaju velike snove - napisao je Gujon uz fotografiju čestitke.

Stihove su potpisale devojčice Marijana Rajković, Jovana Šapić i Anastasija Kovačević.

Podsetimo, Gujon je krajem decembra objavio je da je zaustavljen prilikom ulaska na KiM i da je morao da se vrati prema centralnoj Srbiji. On je zaustavljen na prelazu Jarinje.

Po prvi put tada Gujon nije lično uručio darove mališanima iz ugroženih srpskih sredina, ali su umesto njega to učinili volonteri njegove organizacije.

To nije bio prvi put da je Gujonu zabranjen ulazak na KiM. Kosovska policija zadržala ga je u septembru prošle godine na administrativnom punktu Merdare, uz obrazloženje da nema dozvolu za posetu Kosovu.

BONUS VIDEO: Espreso poezija: Vanja Bulić recituje Prevera

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.