MILJANI SU ODUZELI DVOJE DECE, SAD U STRAHU BROJI DANE DO POROĐAJA: Razlog za to je potpuno skandalozan (FOTO)
Miljani su oduzeli decu, Foto: Privatna arhiva

ŽENA JE OČAJNA

MILJANI SU ODUZELI DVOJE DECE, SAD U STRAHU BROJI DANE DO POROĐAJA: Razlog za to je potpuno skandalozan (FOTO)

Miljana navodi da samo želi svoje ćerke nazad, da nastavi da brine o njima

Objavljeno:
Milica Božinović

Miljana Marković je dvadesettrogodišnja majka dve devojčice, koja je od svojh ćerki razdvojena punih šest meseci, zbog kako kaže, Centra za socijalni rad.

Naime, Miljana je do jula prošle godine u kući u Lebanima stanovala sa suprugom i njhove dve ćerkice, Teodorom koja ima 3 godine i jednogodišnjom Dunjom, a do danas ih je videla svega dva puta.

Miljana u razgovoru za naš portal navodi da joj je Centar za socijalni rad oduzeo devojčice, zbog loših materijalnih uslova i stanja u kom se kuća nalazi. Odnosno, rečeno joj da kuću renovira, kako bi ćerke dobila nazad.

foto: Privatna arhiva

- Moje ćerke su mi oduzete 18. jula prošle godine. Radnici Centra za socijalni rad su došli sa policijom i tražili od mene da odem sa njima u centar. Kada smo došli tamo, smestili su me u kancelariju sa dva policajca i radnicom centra, a oni su odveli decu. Tada su mi saopštili da ćerke uzimaju zbog loših materijalnih uslova i jer je kuća propala. U stvari trebalo bi da se okreči, da se isprave zidovi i ima vlage. Napisali su još da nemamo dovoljno higijenske uslove da ih čuvamo. Mi nemamo novca za renoviranje, ali smo o deci brinuli kako to čine pravi roditelji - priča Miljana.

foto: Privatna arhiva

Ona dalje navodi da u tom tenutku nije ni znala šta se dešava, a kada je postala svesna situacije, ćerkice su joj već oduzete.

Ova mlada majka objašnjava da je kuća u kojoj žive stara, da im nedostaju neki komadi nameštaja, ali da je za devojčice ljubavi uvek bilo na pretek. Ipak, kaže ona, materijalna situacija je zaista jako loša, te su već nekoliko puta molili ljude dobre volje da im pomognu ukoliko mogu.

foto: Privatna arhiva

Devojčice su od momenta kada su razdvojene od roditelja smeštene u hraniteljsku porodicu.

- Teodora i Dunja su u hraniteljskoj porodici u Nišu. Kada smo nedavno išli da ih vidimo i da im odnesemo paketiće, starija ćerka je želela da pođe sa nama, ali ljudi iz Centra za socijalni rad to nisu dozvolili. Samo želim svoje malene nazad. Istina je da je jako teško, jer novca nema. Živimo od porodične penzije koja iznosi 9.000 dinara, a primamo i socijalnu pomoć svega 2.500 dinara.

Miljana dalje navodi da je o lošim uslovima u kući radnicima centra pričala njena svekrva, koja je kako kaže, bolesna i leči se na neuropsihijatriji.

foto: Privatna arhiva

- Osim da je kuća prljava, rekla je i da je ne brinem o deci, a to nije istina. Dali su nam dva meseca da sve sredimo, a sada je slučaj predat sudu, jer žele da nam decu uzmu zauvek. 26. februara imamo suđenje, zato što je socijalno podnelo zahtev za lišavanje roditeljskog prava. Traže da se suprug i ja lišimo roditeljskog prava, navode da nismo adekvatno brinuli o deci i da smo ih malteretirali. To nije istina i ja imam svedoke koji će na sudu potvrditi da je sve što su napisali laž. Ja sam ponovo trudna, i sada prete da će mi uzeti i dete koje se još nije rodilo. Očajna sam, sve ovo je preveliki stres.

foto: Privatna arhiva

Za kraj, Miljana kaže da neće odustati od borbe za svoje dvojčice i da želi da brine o Teodori i Dunji, kako bi one imale srećno detinjstvo uz svoje roditelje.

- Sve ću da učinim samo da vratim svoju decu.

Svi koji žele da pomognu Miljani, mogu je kontaktirati na broj telefona 063/1437903.

BONUS VIDEO: Emisija Kratki espreso- novogodišnji specijal (Premotavanje 2018. godine)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.