U RAKITI IPAK NIJE SVE TAKO CRNO! Na ratištu oko MHE rodila se VELIKA LJUBAV, o njima može da se snimi film! (FOTO)
Između njih se rodila ljubav tokom borbe u Rakiti, Foto: Facebook / Odbranimo reke Stare planine

LEPE VESTI Usred HAOSa

U RAKITI IPAK NIJE SVE TAKO CRNO! Na ratištu oko MHE rodila se VELIKA LJUBAV, o njima može da se snimi film! (FOTO)

Nije sve tako crno u malom planinskom selu u opštini Babušnica

Objavljeno:

Meštani Rakite, već mesecima se bore protiv izgradnje MHE u njihovom selu. Organizovali su nekoliko akcija kojima su stali u odbranu reke, ali i na put radovima investitra.

U selu je čak nađena i bomba, došlo je do fizičkog obračuna između obezbeđenja gradilišta i meštana, organizovana je akcija vraćanja reke u korito, a protesti protiv izgradnje održavaju se konstantno. Pre dve noći, izbio je još jedan incident, kada je izgorela kamp prikolica koja je služila kao magacin u blizini gradilišta vodozahvata za mini-hidroelektranu.

Ipak, nije sve tako crno u Rakiti. Naime, kako je objavljeno na Fjesbuk stranici "Odbranimo reke Stare planine", između meštana ovog sela i aktivistkinje grupe građana "Odbranimo reke Stare planine", rodila se ljubav.

Kako i sami meštani navode na društvenim mrežama, ono najlepše što se dogodilo na "ratištu" u Rakiti, jeste upravo ovaj događaj.

Između njih se rodila ljubav tokom borbe u Rakiti
Između njih se rodila ljubav tokom borbe u Rakiti foto: Facebook / Odbranimo reke Stare planine

Građani su u komentarima novopečenom paru poželeli sreću, a mnogi su mišljenja da bi o borbi ovih građana, ali i ljubavnoj priči dvoje mladih ljudi, valjalo napraviti film.

Mnogi su se nadovezali rečima, da je ljubav između ove devojke i mladića, dokaz najsmislenije i najlepše borbe koja se trenutno odvija u Srbiji.

Podsetimo, meštani Rakite, malog sela u opštini Babušnica, u Pirotskom okrugu, "najglasniji" su u odbrani reke, a nekoliko puta su naveli da neće dozvoliti da se reka "uhapsi" i stavi u cevi.

BONUS VIDEO: Intervju sa Aleksandrom Vučićem drugi deo

(Espreso.co.rs / M.B.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.