NEŠTO JE TRULO U RAKITI! Posle stravičnog požara pojavio se DOKUMENT koji mnogo toga objašnjava (FOTO)
Foto: Printscreen/Google Maps, Printscreen/Twitter, Filip Plavčić

STOPIRANI RADOVI

NEŠTO JE TRULO U RAKITI! Posle stravičnog požara pojavio se DOKUMENT koji mnogo toga objašnjava (FOTO)

Radovi ne mogu biti nastavljeni dok se ne otklone nedostaci koji su pronađeni

Objavljeno: 10.01.2019. 14:13h
  • 41

Situacija u malom planinskom selu Rakita i dalje napeta. Naime, kamp prikolica koja je služila kao magacin izgorela je pre dve noći u blizini gradilišta vodozahvata za mini-hidroelektranu.

Iz policije su naveli da je istraga u toku, a šef gradilišta Igor Živković tvrdi da je ovo nastavak sabotiranja radnika i investitora od strane meštana, te da je požar podmetnut.  U trenutku izbijanja požara, na svu sreću, u objektu nije bilo nikoga. Međutim, kako je Živković rekao za N1, izgorela je gradilišna dokumentacija, i da je tu spakovana oplata, te da da je materijalna šteta ogromna, jer su se pored dokumentacije unutra nalazile i PVC cevi za gradnju, dosta ulja i materijala. 

S druge strane, meštani tvrde da nisu ni znali za požar i da su za incident saznali tek kada su videli policiju na licu mesta.

Ipak, interesantno je to što je nedavno Građevinska inspekcija donela rešenje o zabrani radova na izgradnji cevovoda za mini-hidroelektranu u Rakiti i radovi ne mogu biti nastavljeni dok se ne otklone nedostaci koji su pronađeni, navodi se u dokomentu.

Naime, kako se navodi, na osnovu nalaza sa terena inspektor je doneo rešenje po kojem se radovi stopiraju, jer korodirane cevi, nepostojanje betonske i peščane obloge na delu cevovoda, kao i neizvršeno geodetsko snimanje terena, su uočeni pronađeni 28. decembra prilikom vanrednog inspekcijskog nadzora, a na osnovu prijave koje je podneta opštinskoj građevinskoj inspekciji u Babušnici. 

Izvođač neće moći da nastavi sa radovima na postavljanju cevi za mini-hidroelektranu, sve dok ne otkloni utvrđene nedostatke. 

Podsetimo, meštani Rakite već nekoliko meseci protestuju zbog izgradnje mini-hidrocentrale u njihovom selu, a imali su i nekoliko akcija u kojima su sprečili radove investitora, a bilo je i fizičkih obračuna obezbeđenja i meštana. 

 

BONUS VIDEO: Intervju sa Aleksandrom Vučićem drugi deo

(M.B.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media