SMANJENE REZERVE! Pozivaju se građani da dobrovoljno daju krv, a i GSP je podržao akciju na ORIGINALAN NAČIN (FOTO)
Krv / Ilustracija, Foto: Milan Obradović / Beta

apel!

SMANJENE REZERVE! Pozivaju se građani da dobrovoljno daju krv, a i GSP je podržao akciju na ORIGINALAN NAČIN (FOTO)

Učini nešto dobro!

Objavljeno:

Mnogi Beograđani danas su se prijatno iznenadili kada su na validatoru za očitavanje karte u gradskom prevozu, pročitali reklamu koja poziva građane da daju krv.

Naime, akcija je osmišljena sa sloganom:

"Ono kad se praviš da slušaš muziku a ne bi ustupio mesto u autobusu. Svi ponekad radimo loše stvari. Sad uradi nešto dobro! Spasi život! Daj krv".

Zavod za transfuziju krvi izdao je saopštenje u kojem navodi da su rezerve krvi smanjene, a da posebno nedostaju krv A grupe i nulte pozitivne grupe, kao i krv svih Rh negativnih krvnih grupa.

Tim povodom, apeluju na građane da se u što većem broju odazovu njihovom pozivu za dobrovoljno davanje krvi, kako bi rezerve bile dovoljne za redovan rad, ali i moguće vanredne situacije.

Razlog što su količine krvi smanjene je manji odziv građana u ekipama na terenu, manje zakazanih akcija, što je, kako kažu iz Zavoda, uobičajeno u ovom periodu godine, ali je manje davalaca i zbog spojenih praznika i niskih temperatura.

BONUS VIDEO: ALEKSANDAR VUČIĆ Moje je da čujem šta ljudima na protestima smeta, a lopove mi ne pada na pamet da slušam (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.