NAJNOVIJE UPOZORENJE METEOROLOGA, TEK ĆE DA NAPADA ŠIROM SRBIJE! Danas i sutra u Beogradu novih 10 cm snega
Zima, ilustracija, Foto: Beta/Saša Đorđević

ALARM

NAJNOVIJE UPOZORENJE METEOROLOGA, TEK ĆE DA NAPADA ŠIROM SRBIJE! Danas i sutra u Beogradu novih 10 cm snega

I u Beogradu će, tako, pasti novih 10 centimetara snega

Objavljeno:

Sneg, otopljenje, ledena kiša, pa opet sneg i tako u krug. Ovogodišnja zima u Srbiji bi se tako ukratko opisala. Ni meteorolozi više nisu sigurni kakvo će vreme biti, jer se najavljena prognoza ne dogodi, pa se sve menja iz sata u sat.

Na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda tako pojavilo se najnovije upozorenje koje navodi da će debljina snežnog pokrivača danas i sutra u nekim krajevima Srbije porasti i za 20 centimetara.

I u Beogradu će, tako, pasti novih 10 centimetara snega.

Iako je jučerašnji crveni meteorološki alarm u nekim delovima Srbije zbog niskih temperatura prošao, na snazi su žuti i narandžasti alarm u celoj zemlji, i to zbog snega.

foto: RHMZ / SCREENSHOT

Danas na jugozapadu i jugu, a sutra i u većem delu Srbije očekuju nas obilnije snežne padavine i značajno povećanje visine snežnog pokrivača, a u planinskim predelima i stvaranje snežnih nanosa, prognoza je RHMZ.

Vetar je slab i umeren, severozapadni. Jutarnja temperatura od -5 do -1, najvisa dnevna od -3 do 1 stepen.

- I u Beogradu oblačno, sa snegom uz osetno povećanje visine snežnog pokrivača. Jutarnja temperatura kretaće se oko -1, a najviša dnevna oko 1. Sve su to normalne temperature za januar - slažu se meteorolozi.

U petak se očekuje prestanak snežnih padavina, ali i oblačno vreme koje će ujutru i prepodne biti praćeno sa mestimicnim snegom.

- Od sredine dana u petak prvo na jugu i jugozapadu, zatim i u ostalim krajevima očekuje se slabljenje i postepeni prestanak sneznih padavina - naznačeno je u prognozi RHMZ.

Subotnje jutro će osvanuti hladno, u većini mesta sa umerenim mrazem, a u nižim predelima biće maglovito. Tokom dana malo i umereno oblačno i suvo.

Od nedelje će biti umereno do potpuno oblačno i malo toplije, mestimično sa slabom kišom i snegom.

- U nedelju ćemo se obradovati sunčanom vremenu, imaćemo temperaturu od čak 5, 6 stepeni Celzijusa - napominje meteorolog Đorđe Đurić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.