UMOTALI SU JE U ASTRO FOLIJU I ĆEBAD ZBOG HLADNOĆE! Ovako je izgledala HEROJSKA akcija spašavanja starice (VIDEO)
Izvlačenje starice iz snega, Foto: Printscreen Facebook / Gorska služba spasavanja Srbije - Mountain Rescue Service Serbia

POTRESNO

UMOTALI SU JE U ASTRO FOLIJU I ĆEBAD ZBOG HLADNOĆE! Ovako je izgledala HEROJSKA akcija spašavanja starice (VIDEO)

Evakuacija je uspešno završena do mesta Veliki Krčimir, gde su dalju negu preuzeli zaposleni hitne pomoći

Objavljeno: 15:31h

Umotanu u „astro“ foliju i ćebad zbog niske temperature, ekipa Gorske službe spasavanja Niš evakuisala je sedamdesetšestogodišnju ženu iz sela Štrbovac kod Babušnice, uz pomoć specijalnog spasilačkog čamca zvanog „Akia“.

Hitan poziv spasioci su primili oko 14 časova o starici I.D. kojoj je potrebna hitna lekarska pomoć, jer je zadobila povrede kuka, ali zbog velikih snežnih nanosa vozilo Hitne pomoći nije moglo da stigne do njene kuće.

Ekipa spasilaca je stigla do mesta Veliki Krčimir, odakle je bilo moguće nastaviti samo pešaka, pa su stazom dugom 5,5 kilometra, po snegu stigli do sela Štrbovac i lokacije gde se nalazi kuća unesrećene starice, navodi se u saopštenju ove Službe.

Na 2 kilometra do kuće, snežni nanos je bio rastresit i oko pola metra dubine, što je dosta usporilo kretanje spasilaca koji su morali da prte sneg sve vreme kako bi utabali stazu za kretanje tokom evakuacije u povratku.

Evakuacija je uspešno završena do mesta Veliki Krčimir, gde su dalju negu preuzeli zaposleni hitne pomoći.

Zbog velikih snežnih nanosa i niskih temperature u pojedinim mestima širom Srbije, pristup kućama koje su udaljene od puta je teško prohodan te je često moguće izvršiti transport samo uz pomoć opreme za kretanje po snežnim terenima i spasilačkim čamcem.

(Espreso.co.rs / Jugmedia.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.