PROMRZLI SU MI PRSTI JER SAM PEŠKE KRENUO KROZ SMETOVE: 11 đaka zavejano u kućama sela Kovilje, NE MOGU DO ŠKOLE
U želji da se nakon duže pauze vide sa školskim drugovima neki su pokušali peške da se probiju kroz smetove, ali bez uspeha, Foto: Profimedia

neverovatno

PROMRZLI SU MI PRSTI JER SAM PEŠKE KRENUO KROZ SMETOVE: 11 đaka zavejano u kućama sela Kovilje, NE MOGU DO ŠKOLE

Direktorka koviljske škole, Ana Čolović, potvrdila je da danas nema nastave u ovoj prosvetnoj ustanovi, ali se nada da će uskoro putevi biti očišćeni i deca u školskim klupama

Objavljeno: 09.01.2019. 15:24h
  • 1

Školsko zvono danas nije obradovalo mališane u OŠ "Svetozar Marković" u ivanjičkom selu Kovilje. Jedanaestoro mališana ostalo je zavejano u kućama udaljenih zaselaka, jer su putevi neprohodni , sneg pada bez prestanka.

U želji da se nakon duže pauze vide sa školskim drugovima neki su pokušali peške da se probiju kroz smetove, ali bez uspeha.

- Krenuo sam jutros peške prema školi i morao sam da se vratim. Sneg je baš visok, a i mnogo je hladno, sve su prsti na rukama i nogama promrzli. Žao mi je, baš sam se uželeo drugara i nastave. Možda bih se ja i probio kroz smetove, ali roditelji se plaše, pa su me odgovorili od te ideje. Nadam se da će uskoro biti pročišćeni putevi i da možemo u školu - priča Radoje Tošić, učenik sedmog razreda koviljske škole.

 

Ni troje dece Jablana Ćurčića iz Erčega danas nije moglo dalje od sopstvenog dvorišta.

-Očekivali smo da će nam neko pročistiti put, ali jutros vidimo da nema šanse da se krene autom. Dvoje dece mi idu u koviljsku školu, kako čujem, danas tamo niko nije došao, pa ćemo to nekako i opravdati. Najgore mi je za ovo treće dete, koje je trebalo da odvezem u Ivanjicu. Njegovi drugari su danas u klupama, a on nije mogao da dođe. Ali šta ćemo, snalazimo se u ovim teškim uslovima kako znamo i umemo - kaže nam Jablan.

Direktorka koviljske škole, Ana Čolović, potvrdila je da danas nema nastave u ovoj prosvetnoj ustanovi, ali se nada da će uskoro putevi biti očišćeni i deca u školskim klupama.

BONUS VIDEO.

(Espreso.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media