KORISTIO FUNKCIJU: Optužnica protiv bivšeg direktora Kontrole letenja zbog PRETNJI i ometanja dokazivanja!
Optužnica protiv bivšeg direktora Kontrole letenja zbog pretnji i ometanja dokazivanja, Foto: Fonet

PODIGNUTA

KORISTIO FUNKCIJU: Optužnica protiv bivšeg direktora Kontrole letenja zbog PRETNJI i ometanja dokazivanja!

Nakon što je Srećković svedočio u Policijskoj upravi za grad Beograd u tom postupku, Rovčanin mu je uručio i Upozorenje pred otkaz..

Objavljeno:

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv bivšeg direktora Kontrole letenja Srbije i Crne Gore Radojice Rovčanina zbog, kako se sumnja, sprečavanja i ometanja dokazivanja, odnosno pretnji i ugrožavanja bezbednosti nekadašnjeg ministra vera i dijaspore Srdjana Srećkovića.

Prema navodima optužnice u koju je agencija Beta imala uvid, tužilaštvo je krajem decembra podiglo optužnicu jer sumnja da je Rovčanin od decembra 2015. do septembra 2016. godine, koristeći funkciju direktora Kontrole letenja, obavio više nezakonitih radnji prema Srećkoviću i pretio mu, ugrožavajući mu bezbednost i materijalnu egzistenciju, sa ciljem da ga zastraši i utiče na njegovo svedočenje u slučaju koji se u to vreme protiv Rovčanina vodio za nedozvoljene polne radnje.

U optužnici se navodi da je Rovčanin, nakon sto je počeo pretkrivični postupak protiv njega u kojem je Srećković bio svedok, Srećkoviću smanjio platu u Kontroli letenja za 30 odsto i rasporedio ga na niže radno mesto. Nakon što je Srećković svedočio u Policijskoj upravi za grad Beograd u tom postupku, Rovčanin mu je uručio i Upozorenje pred otkaz.

Prema tim navodima, Rovčanin je na sedici Nadzornog odbora Kontrole letenja pretio "da lomi kičme svima koji mu stanu na put i smetaju", dok je u martu 2016. godine Srećković počeo da prima pretnje na javnim mestima od nepoznatih ljudi. ;Rovčanin je navodno u septembru ;2016. godine, u više navrata u razgovoru sa članovima Nadzornog odbora i menadžmentom Kontrole letenja, izjavio da je dobio nalog iz Vlade da najuri Srećkovića iz firme i da će Srećković videti šta će mu se desiti, to jest "da neće biti svestan šta mu se dogodilo".

Nakon toga, kako Tužilaštvo u optužnici navodi, Rovčanin je 14. oktobra uručio otkaz Srećkoviću.

Srećković je sredinom novembra te godine podneo krivičnu prijavu protiv Rovčanina jer je smatrao da mu je ugrožena bezbednost od kada je postao svedok u slučaju seksualnog uznemiravanja za koje je Rovčanina optužila članica Nadzornog odbora Kontrole letenja.

U medjuvremenu, Rovčanin je smenjen sa mesta direktora Kontrole letenja.

Početak sudjenja i glavni pretres zakazan je za 5. februar 2019. godine.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.