ODLAŽE SE ODLUKA O MOLBI GENERALNOG DIREKTORA RTS: Čekaju da Bujošević po sili zakona ode u penziju
Čeka se da Dragan Bujošević po sili ode u penziju, Foto: Fonet

plan

ODLAŽE SE ODLUKA O MOLBI GENERALNOG DIREKTORA RTS: Čekaju da Bujošević po sili zakona ode u penziju

Bujošević 15. januara puni 65 godina i po zakonu treba da ide u penziju, ali mu petogodišnji mandat ističe u avgustu 2020. godine, zbog čega je tražio produženje

Objavljeno:

S obzirom na to da je molba o produženju mandata generalnog direktora Radio-televizije Srbije (RTS) Dragana Bujoševića izazvala velike tenzije u ovoj medijskoj kući, Upravni odbor razmatra i mogućnost da odluku o tome uopšte ne donese do 15. januara, kada Bujošević puni 65 godina i kada po zakonu treba da ide u penziju, saznaje Kurir.

- Sednica UO koja je trebalo da bude održana juče otkazana je. Još uvek se ne zna kakav će ishod biti, a može da se desi da ponovo odlože i narednu sednicu. U ponedeljak, u ponoć 14. januara, kada Bujoševića kompjuter PIO "izbaci" kao penzionera, ne može mu pomoći ni Upravni odbor ni bogotac. Šuška se da članovi Upravnog odbora idu na tu varijantu. Nije smenjen, oni nisu morali da glasaju, a zakon je to uradio umesto njih - otkriva izvor Kurira sa RTS.

Podsetimo, Bujošević 15. januara puni 65 godina i po zakonu treba da ide u penziju, ali mu petogodišnji mandat ističe u avgustu 2020. godine, zbog čega je tražio produženje. Upravni odbor RTS tri puta je odložio razmatranje molbe generalnog direktora da ne bude penzionisan, dve sednice su odložene, a na poslednjoj, održanoj 25. decembra, članovi UO nisu odlučivali o sudbini Bujoševića jer dva člana nisu bila prisutna.

Dragan Bujošević
Dragan Bujoševićfoto: Fonet

Prema rečima našeg izvora, Bujošević je bio siguran u produženje mandata, ali su se stvari promenile nakon što je Vuletić na poslednjoj sednici UO odbio da potpiše poslovni izveštaj za prethodnu godinu zbog niza nejasnoća i sumnjivih finansijskih transakcija, a pored toga, zatražio je i hitnu intervenciju državnog finansijskog revizora, kao i reviziju celokupnog poslovanja menadžmenta. Bujošević je nakon ovoga poslao i pismo članovima UO u kojem se žali na Vuletićeve postupke, optužujući ga za opstrukciju i nestručnost, kao i da "predsednik UO, umesto bavljenja poslovima u delokrugu rada UO, želi da se bavi poslovođenjem".

Vladmir Vuletić
Vladmir Vuletićfoto: Printscreen

Da je sednica koja je prethodno zakazana za 8. januar odložena, potvrdio je za naš list i predsednik UO Vladimir Vuletić. - Nastavak sednice nije održan juče, a o tačnom datumu nastavka sednice javnost će biti blagovremeno obaveštena - rekao nam je Vuletić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.