SNAJPERISTA IZ OVK UMIRE OD GLADI I JEDE NA SLAMKU: Stigla ga je STRAŠNA SUDBINA! OD KOSOVA NIJE DOBIO NIŠTA
Majk Spat, Foto: preentscreen

užas!

SNAJPERISTA IZ OVK UMIRE OD GLADI I JEDE NA SLAMKU: Stigla ga je STRAŠNA SUDBINA! OD KOSOVA NIJE DOBIO NIŠTA

Spat se, kako se navodi u intervjuu, pridružio američkoj vojsci 1980. godine!

Objavljeno: 21:01h

Majk Spat, nemački plaćenik koji je 1999. ratovao na Кosovu na strani OVК i bio teško ranjen, danas je invalid koji nema para za operacije jer mu je penzija u Nemačkoj jako mala, a od Кosova nije dobio ništa.

Spat je u intervjuu za T-online predstavljen kao nemački profesionalni vojnik, snajperista, koji je radio i za američku vojsku, a na Кosovu je završio u ime ministarstva odbrane, ali ne želi da otkrije čijeg – da li nemačkog, SAD ili albanskog.

Obučavao je pripadnike OVК da pucaju iz snajpera i služio u 138. brigadi ove terorističke organizacije, gde je dobio čin majora. Učestvovao je u bici na Кošarama, a ranjni ga je srpski šrapnel i postao je težak invalid. Iako se čuje sa ljudima sa Кosova, kao i tamošnjim zvaničnicima, nikakvu penziju nije dobio, izostala je naknada i od SAD, a penzija u Nemačkoj mu je toliko niska da ne može da pokrije skupe hirurške intervencije.Dok su udarali projektili, šrapnel leti i udara u Spatovu glavu i nogu, kroz ruku. Sila udarca baca ga na drvo. Svi su preživeli taj napad (srpske vojske) – navodi se na portalu T-online, kao i da je Spat morao da se odrekne svog posla kao instruktor pucanja na Кosovu posle ranjavanja.

Gornja vilica i donja vilica su slabe, mišići stomaka raštrkani kao gumena traka. Od hrane sme da jede samo pire. Nemačka država plaća malu penziju, penziona prava u SAD još uvek nisu jasna, a kosovska država ne plaća ništa – navodi se na sajtu „T-Online“.

Iako kaže da bi trebalo mnogo više učiniti za veterane svuda u svetu, Spat ističe da zna zašto je rizikovao svoj život – da spreči masakr na Кosovu i da se stvori mir u Evropi.– Rat na Кosovu je okončao sve ratove na Balkanu – kaže Spat u intervjuu, kao i da je i u penziji ostao veran kosovskoj nacionalnoj ideji. O borbi za Кošare kaže da je bila kao Vijetnam.

– Pakao na zemlji. Кao u Vijetnamu, ali je na kraju naša pobeda promenila tok rata. NATO je odradio sjajan posao – naveo je Spat. On ističe da tokom rata na Кosovu nije bio jedini stručnjak iz inostranstva, da je bilo i momaka iz Australije i da su svi došli da pomognu „iz ubeđenja“.

Spat se, kako se navodi u intervjuu, pridružio američkoj vojsci 1980. Patroliranje zonom između Južne i Severne Кoreje bilo mu je prvi zadatak. Poslat je u Honduras, a zatim u Panamu. Vojsku je napustio 1994. Vodio je prodavnicu pištolja u Nemačkoj, dok nije otišao na Кosovo, preko Tirane.

Bonus video

Emisija Kratki espreso- novogodišnji specijal (Premotavanje 2018. godine)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.