ODRŽAN PETI PO REDU PROTEST NA ULICAMA BEOGRADA: Posle minuta ćutanja, krenuli u šetnju (FOTO)
Glumci Branislav Trifunović i Radoslav Milenković, Foto: Damir Dervišagić

protest

ODRŽAN PETI PO REDU PROTEST NA ULICAMA BEOGRADA: Posle minuta ćutanja, krenuli u šetnju (FOTO)

Okupljeni nose transparente "Počelo je", "Ti brojiš, mi odbrojavamo", duvaju u pištaljke i trube, a prisutni su i dobošari

Objavljeno: 21:30h

Peti protest protiv nasilja pod sloganom "Jedan od pet miliona" održan je večeras oko 18 sati na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu.

Okupljeni su nosili transparente "Počelo je", "Ti brojiš, mi odbrojavamo", duvali u pištaljke i trube, a prisutni su bili i dobošari.

Delile su se razglednice sa fotografijom sa prethodnih protesta na kojima piše "Subota je u Beogradu. Jedan od pet miliona".

Na početku se okupljenima obratio glumac Branislav Trifunović, koji je zamolio za minut ćutanja za Dragoslava Šekularca, Ivu Gregurevića i Marka Nikolića, a potom pročitao pismo upućeno Draganu Bujoševiću, direktoru RTS.

Učesnicima se obratio i glumac Radoslav Milenković.

Glumci Branislav Trifunović i Radoslav Milenković
Glumci Branislav Trifunović i Radoslav Milenković foto: Damir Dervišagić

Među okupljenima su bili Boško Obradović, Boris Tadić, Dragan Lutovac...

Boško Obradović
Boško Obradović foto: Damir Dervišagić

Okupljeni su nakon govora krenuli u protestnu šetnju. Neki od demonstranata nose i badnjake, žute prsluke, sa razglasa se čuje muzika, a na licu mesta moguće je kupiti i pištaljke.

Da podsetimo, prvi protesti su inicijalno organizovani zbog napada na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića i još dvojicu aktivista, kada je zatraženo da vlast prestane sa nasiljem protiv neistomišljenika i da se pronadju nalogodavci napada.

Počeo protest pod sloganom 'Jedan od pet miliona'
Počeo protest pod sloganom "Jedan od pet miliona" foto: Printscreen/Facebook/N1

Zahtevi su prošireni, traži se pet minuta na RTS-u za proteste, jednako izveštavanje o svim političkim opcijama na javnom medijskom servisu, pronalazak počionilaca i nalogodavaca ubistva predsednika inicijative SDP Olivera Ivanovića i nalogodavaca napada na novinara Milana Jovanovića.

Na poslednjem protestu 29. decembra zatražena je i ostavka ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojše Stefanovića.

Okupljanja u Kragujevcu i Novom Sadu

Protest "Jedan od pet miliona" održan je večeras i u Kragujevcu. Nekoliko hiljada ljudi se okupilo na platou kod nekadašnje Robne kuće, prekoputa zgrade Skupštine grada, a zatim su krenuli u protestnu šetnju glavnom ulicom. Nakon toga, Kragujevčani su se okupili ispred Prve kragujevačke gimnazije.

Manji broj građana okupio se u isto vreme u Novom Sadu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta7Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.