DRAGAN BJELOGRLIĆ PLAKAO KAO KIŠA DOK JE GOVORIO O SVOM ĆALETU GIGI! Od njegovih reči SUZE SAME TEKU
Dragab Bjelogrlić na komemoraciji Marku Nikoliću, Foto: Prentscren

DirljivO

DRAGAN BJELOGRLIĆ PLAKAO KAO KIŠA DOK JE GOVORIO O SVOM ĆALETU GIGI! Od njegovih reči SUZE SAME TEKU

Bio mi je ćale na snimanju i van njega...

Objavljeno:

Dragan Bjelogrlić poslednji je održao govor na komemoraciji Marku Nikoliću, održanu u subotu 5. januara u Narodnom pozorištu.

Bjela, koji se proslavio ulogom Slobodana Popadića u "Boljem životu", čuvenoj seriji u kojoj mu je upravo Marko igrao oca, pokušao je da obuzda osećanja, ali je na kraju govora ipak krenula suza.

- Marko je voleo da peva, peca ribu, vozi se prevozom, družio se sa radnicima, alasima, običnim ljudima... Uloge nije jurio, same su do njega dolazile i, kada dođu, on ih nije pravio. On ih je živeo - počeo je Bjela.

-Postao mi je ćale u seriji "Bolji zivot" i druženje na snimanju i van njega mi je izmenilo fikciju i život pa sam ga godinama kasnije oslovljavao bar jednom sa "ćale", a on mene sa "sine". U poslednjoj ulozi odigrao je čoveka koji peca i odlazi na put i neće se vratiti. Snima se kako odlazi, teško hoda, dan je tmuran, on odlazi i razvedrava se, Marko otplovljava u suton. Snimanje se završilo, Marko je bio umoran i tih, ali zadovoljan. Rekao je: "Što nisam stvarno otplovio?" - rekao je.

- Mare, ja te vidim na tom brodu kako ploviš ka mirnim lukama za kojima si tragao celog života. Želim ti mirnu reku. Da se sretnemo, da ti da pevaš, ja da pričam i da te nerviram. Mnogo ćeš mi nedostajati dobri moj ćale, dobri Gigo moj... - rekao je Bjela i više nije mogao da zadrži suze.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.