OSUDILI NAPAD NA POKRAJINSKOG POSLANIKA ŠARČEVIĆA: Udruženje SLOBODAN GRAD iz Subotice OŠTRO o incidentu!
Udruženje "Slobodan grad" iz Subotice osuđuje napad na pokrajinskog poslanika Nemanju Šarčevića, Foto: Udruženje Slobodan grad

oglasili se

OSUDILI NAPAD NA POKRAJINSKOG POSLANIKA ŠARČEVIĆA: Udruženje SLOBODAN GRAD iz Subotice OŠTRO o incidentu!

Samo zahvaljujući Šarčevićevoj pribranosti, odnosno činjenici da nije naseo na provokaciju mirno se udaljivši od poveće grupe razjarenih batinaša, izbegnut je incident sa težim posledicama

Objavljeno: 18:07h

Udruženje "Slobodan grad" iz Subotice osuđuje napad na pokrajinskog poslanika Nemanju Šarčevića koji se dogodio u sredu, u Hali sportova, nakon završeka jedne od utakmica Novogodišnjeg turnira u malom fudbalu.

Samo zahvaljujući Šarčevićevoj pribranosti, odnosno činjenici da nije naseo na provokaciju mirno se udaljivši od poveće grupe razjarenih batinaša, izbegnut je incident sa težim posledicama.

Šarčević, po profesiji diplomirani sportski menadžer i zamenik predsednika Odbora za sport i omladinu pokrajinskog parlamenta, u Hali sportova se nalazio u svojstvu trenera ekipe Slobodan grad.

Organizator turnira, Sportski savez Subotice na čijem je čelu brat od tetke gradonačelnika Bogdana Labana, Goran Marinković, inače i generalni sekretar Sportskog saveza Srbije, pomenuti sportski događaj nije najavio policiji, za razliku od utakmica igranih prethodnih dana i nedelja, zbog čega u Hali sportova u trenutku napada na Šarčevića nije bilo ni policije ni redara.

Time su po ko zna koji put od zarobljenih institucija i ustanova Republike Srbije stvorene okolnosti u kojima su napadi na poslanike mogući, čak i poželjni.

Slobodan grad još jednom naglašava da ovakvi napadi u Srbiji nisu izuzetak već pravilo i ukazuje da pomenuti incident tim pre ima veću težinu jer je napadnuta institucija poslanika.

Pozivamo sve političke predstavnike i javne ličnosti da osude napad na poslanika Šarčevića.

U prilogu koji nam je poslat je službena beleška udurženja "Slobodan grad"

foto: Printscreen/Slobodan grad
foto: Printscreen/Slobodan grad

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.