ALBANCIMA SU ZABRANILI DA SE KOCKAJU, a šta bi SRBI radili kad bi DOŽIVELI TU SUDBINU? Marko ima SJAJAN odgovor!
Reakcija Beograđanina na vest o ukidanju kladionica, Foto: Espreso.co.rs, Mediaworld Albani

HIT

ALBANCIMA SU ZABRANILI DA SE KOCKAJU, a šta bi SRBI radili kad bi DOŽIVELI TU SUDBINU? Marko ima SJAJAN odgovor!

Novim zakonom, mnogi Albanci su potpuno razočarani. A kako stvari stoje sa Srbima?

Objavljeno:
Bojana Kontić

Prvi januar nove 2019. godine za mnoge Albance sklone kockanju bio je, mogli bismo se opkladiti, jedan od najtužnijih ikad.

Zakon o zabrani kockanja koji je nekoliko meseci ranije usvojen, stupio je na snagu prvog dana nove godine. Time je, u jednom danu, zatvoreno čak 4.300 kladionica.

Mada je albanski premijer Edi Rama bio pod žestokim pritiskom kladioničarskog lobija, zakon je stupio na snagu, a zabrana kockanja se ne odnosi samo na kafiće s kladionicama, već i na onlajn klađenje i kockarnice. Klađenje će od sada biti dozvoljeno isključivo u hotelima s pet zvezdica i to izvan urbanih područja.

Statistika kaže da je u zemlji s 2,8 miliona stanovnika jedan kladioničar na 670 stanovnika, što je klađenje svrstavalo u jedan od većih problema u Albaniji. Novim zakonom, mnogi Albanci su potpuno razočarani.

Na Fejsbuku se čak pojavio i klip, u kome je prikazan "emotivni slom" jednog Albanca, nakon stupanja novog zakona na snagu. Njegovu reakciju, možemo uporediti s tugom nakon prekida petogodišnje ljubavne veze, pa čak i raskidom, ili ne daj Bože nekim drugim, teškim gubitkom.

Kako ni kod Srba po pitanju klađenja situacija nije nimalo drugačija, zanimalo nas je kakve su njihove reakcije na ovu vest, kao i kako bi reagovali da sličan zakon stupi na snagu i u Srbiji.

Stariji čovek, potpuno obuzet listićima i brojkama u jednoj kladionici u centru Beograda, kratko je prokomentarisao:

- Pravo da vam kažem, da takav zakon dođe kod nas, ne bi mi bilo svejedno - rekao je on za portal Espreso.co.rs, ali nije želeo da se predstavi, a takođe ga nije zanimao ni mladi Albanac koji u videu plače zbog novog zakona.

Nešto pričljiviji bio je Marko (23) iz Beograda, koji je rekao da bi bilo dobro da takav zakon stupi na snagu i u Srbiji.

- Mislim da bi trebalo i ovde da se uradi isto. Evo, na primer u Sloveniji retko možete naći kladionicu, dok u Bosni i Srbiji na metru kvadratnom svaki mesec "niču" po jedna, dve.

Nije nam bio jasan njegov stav s obzirom na to da smo ga minut pre ovakvog odgovora videli kako izlazi iz kladionice.

- Najbolje su kafe definitivno... i akcije - pojasnio nam je Marko razlog zbog koga smo ga zatekli upravo na ovom mestu.

Marku smo pustili i pomenuti video na kome je uplakani Albanac, a ovo je njegova reakcija.

BONUS VIDEO:

Emisija Kratki espreso- novogodišnji specijal (Premotavanje 2018. godine)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.