NE KREĆITE NA PUT AKO NE MORATE! ZASTOJI, SNEG I LED prave haos na putevima, GUŽVE SU VEĆ POČELE
NE KREĆITE NA PUT AKO NE MORATE!, Foto: Fonet

upozorenje

NE KREĆITE NA PUT AKO NE MORATE! ZASTOJI, SNEG I LED prave haos na putevima, GUŽVE SU VEĆ POČELE

Nove snežne padavine očekuju se tokom noći subota na nedelju i u nedelju tokom dana u većini krajeva oko 10 centimetara

Objavljeno:

Saobraćaj u Srbiji je trenutno umerenog do pojačanog inteziteta, dok se tokom popodneva, shodno poslednjem radnom danu i još jednom prazničnom vikendu, očekuje veći broj vozila na putevima i mogući zastoji, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Iz AMSS upozoravaju da prekide u saobraćaju, pored pojačanog saobraćaja, mogu izazvati i zimski uslovi vožnje, led i poledica na putevima, a u zapadnim, jugozapadnim i centralnim delovima Srbije i sneg na kolovozu.

Prema poslednjim podacima Uprave granične policije, na putničkim terminalima naših graničnih prelaza trenutno nema dužih zadržavanja od 30 minuta, dok prema informacijama JP "Putevi Srbije" na naplatnim stanicama nema zadržavanja. Nove snežne padavine očekuju se tokom noći subota na nedelju i u nedelju tokom dana u većini krajeva oko 10 centimetara.

Iz AMSS podsećaju da od 1. novembra do 1. aprila vozila moraju biti opremljena sa sve četiri zimske gume, ako se zbog vremenskih uslova na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica.

Osim toga, u pomenutom periodu, van naseljenog mesta, obavezno je posedovanje lanaca ili drugih uređaja za povećanje trakcije u prtljažniku.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.