JELENA JE 5 GODINA BRINULA O PSU KOG JE SEKTA ZVERSKI ZAKLALA: Bio je dobrica, zato su njega odabrali!
Ovo je Beki koga su zaklali u Obrenovcu, Foto: Printscreen / Twitter

kakvi su to ljudi???

JELENA JE 5 GODINA BRINULA O PSU KOG JE SEKTA ZVERSKI ZAKLALA: Bio je dobrica, zato su njega odabrali!

Obrenovčanka Jelena B. čuvala je i brinula o psu koji je nemilosrdno zaklan, a kada je videla snimak nije mogla da dođe sebi

Objavljeno: 31.12.2018. 09:40h
  • 12

Uznemirujući video na kome dvoje ljudi, navodno članova sekte, krvnički ubijaju jednog psa u Obrenovcu, odjeknuo je društvenim mrežama, a cela javnost je bila zgrožena i imala samo jedno pitanje - kako možete?

Obrenovčanka Jelena B. čuvala je i brinula o psu koji je nemilosrdno zaklan, a kada je videla snimak nije mogla da dođe sebi.

- Proklinjem trenutak kada sam pogledala snimak. To je pas o kojem sam brinula pet godina. Kada sam to videla, vrištala sam i bacala sve oko sebe. Umirili su me sa lekovima, ali se i dalje užasno osećam. - rekla je za "Blic" Jelena koja je još potresena.

Ona je navela i da je Bleki bio dobrica, spavao je i mirno sedeo ispred prodavnice, prolaznici su ga hranili. Bio je duša, "nikada nije lajao niti nekoga napao. Zato su, kako kaže, i izabrali baš njega, a ne nekog drugog psa", kroz plač je ispričala Jelena B. i dodala da i u snu čuje krike psa.

Nakon što se snimak monstruoznog ubijanja psa proširio društvenim mrežama, policija je uhapsila M. Đ. (21) i K. P. (34) pod sumnjom da su izvršili krivično delo ubijanje i zlostavljanje životinja.

Na snimku se vidi kako mladić zariva nož u psa ponavljajući dve reči, "kefo zote", a društvenim mrežama se pronela priča da se radi o istoimenoj sekti čijih pripadnika ima i u Obrenovcu, kao i da oko škola ima nekoliko grafita sa takvim porukama.

 

- Ne znam koliko mi je ljudi pisalo od kako se sve to dogodilo. Jednu ženu su počinioci zvali na druženje, ali su bili izričiti u tome da povede i dete. Deca su mi se javila, jer su na njihovim školama pisali grafite. Tu na mestu gde su ubili Blekija su tri osnovne škole i jedan vrtić, stoga ako je trebalo neko da strada da bi oni bili uhapšeni, bolje Bleki nego neko dete. Bleki je heroj u celoj ovoj tužnoj priči - izjavila je Jelena. 

Članovi ove sekte imali su, navodno, i svoj sajt, ali je on ubrzo ugašen. Na njemu su bile i ilustracije sa njihovim simbolima. Stručni savetnik u Savetodavnom centru za sekte Janja Todorović rekla je za "Kurir" da nije čula za "Kefo zote", ali da u Srbiji postoje sekte koje zlostavljaju i ubijaju životinje u obredima.

 

- To niko nema pravo da radi, bez obzira na verska uverenja. To je morbidno, ružno i nedopustivo! Nehumano i prema ljudima i prema životinjama - kaže Janja Todorović.

Dimitrije Pastuović, osnivač Udruženja za zaštitu od sekti "Bedem" i autor više knjiga iz ove oblasti, navodi da se o "Kefo zote" malo zna jer su to "samostalci" koji su pod uticajem drugih sektaških organizacija i njihovih satanističkih obreda.

- Obred sektaša izgleda ovako: zakolju životinju da bi pili njenu krv ili je pospu po "crnom kolaču", a onda izgovaraju "Oče naš" naopačke. Snimak od juče je više nego užasan, u pitanju je tipični primer satanizma i bojim se da ćemo u budućnosti tek imati takvih slučajeva. Opijati su sastavni deo ovakvih rituala, tako da su ih počinioci sigurno konzumirali - rekao je za "Blic" Pastuović.

On je dodao i da je "sve više samostalaca koji gledaju sektaške rituale putem društvenih mreža". Oni, prema njegovim rečima, sada menjaju oblike i nisu poznati javnosti, ne moraju da budu deo neke veće i poznatije sektaške organizacije.

- Kontaktiraću stručnjake širom sveta da bismo videli da li neko zna nešto više o ovoj sekti - zaključio je. 

 

BONUS VIDEO: ON JE ČUDOM PREŽIVEO STRAVIČNU EKSPLOZIJU AUTOMOBILA U ZEMUNU: Pas Badža nepovređen, bio u gepeku (KURIR TV)

(Espreso.rs / Blic / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media