PEPSI, RASOL, RAKIJA, MED: Pitali smo STARIJE SUGRAĐANE koji je njihov LEK ZA MAMURLUK! JEDNA BAKICA IZDOMINIRALA
Pitali smo STARIJE SUGRAĐANE koji je njihov LEK ZA MAMURLUK!, Foto: Profimedia, Espreso.co.rs

PA OVO JE HIT

PEPSI, RASOL, RAKIJA, MED: Pitali smo STARIJE SUGRAĐANE koji je njihov LEK ZA MAMURLUK! JEDNA BAKICA IZDOMINIRALA

Njihovi odgovori su urnebesni, a oni su pravi zabavljači!

Objavljeno:

Posle dočeka Nove godine, često se probudimo s glavoboljom, bolovima u stomaku i mamurlukom. Ono što nam je tada potrebno jesu ugljeni hidrati, so, dovoljno tečnosti, topljeni sir i vitamini. Tako barem kažu.

Mamurluk je kazna za preterivanje u alkoholu. Stanje poznato od davnina, a leka mu nema. Ipak, stariji sugrađani koji rade na Bajlonijevoj pijaci ne misle tako. Oni imaju svoje metode u borbi protiv ovog nemilosrdnog neprijatelja.

Pogledajte anketu:

U našim krajevima najčešće se spominju rasol ili salamura od kiselog kupusa, supa od paradajza, voda, slatka kafa s limunom, jogurt ili domaća pileća supa.

Prošle je godine časopis National Geographic objavio članak o najčudnijim načinima lečenja mamurluka u različitim delovima sveta. U Nemačkoj je to kisela ili marinirana haringa, koju Nemci zovu Rollmops. Zalogaji su napravljeni su od tankih fileta haringe omotanih oko komada luka ili kiselog krastavca, i dobrodošao su deo onoga što Nemci zovu katerfrühstück, ili mamurnog doručka.

Ipak, sugrađani koji smo zatekli na Bajlonijevoj pijaci otkrili su nam njihov "lek".

- Rasol, to je dobri, stari provereni recept. Držim se takvih stvari, i ne volim mnogo da eksperimentišem sa tim, rekao nam je jedan čovek u prolazu.

Prodavac na Bajlonijevoj pijaci kojeg smo zatekli kako pije rakiju, veselo nam je odgovorio kako je ključ u svežoj jabuci koja kako kaže, odmah vraća u prvobitno stanje.

Starica koju smo zatekli kako prodaje robu na kutijama, nasmejala je celu ekipu jer je njen lek u soku. I to ne bilo kom, već u obzir dolaze samo Pepsi i Fanta.

Ja se lečim sokom, znate onim jeftinijim, Pepsi ili Fanta, ili neki od 50 dinara. To leči sve, kao novi ste, rekla nam je starica.

Jedan gospodin je objasnio kako se "klin klinom izbija", pa je tako lek za mamurluk, alkohol. Preporučuje rakiju pre svega, ali je dozvoljen i miks.

foto: Espreso.co.rs

Ako se napijete od rakije, treba da popijete još rakije, a ako se napijete od piva, možete da se lečite rakijom ili obrnuto, rekao nam je jedan simpatičan gospodin.

Podsećamo, jedini potpuno siguran način da se izbegnu simptomi mamurluka je konzumiranje umerenih količina alkohola.

I na kraju, pustite vreme da izleči rane.Dokazani lek protiv mamurluka su 24 sata.

Bonus video:

(Espreso.co.rs )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.